Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden

Sinds kort maken wij gebruik van luchtkussen enveloppen die gemakkelijk gescheiden kunnen worden. Het scheiden van een luchtkussen envelop houdt in dat de buitenkant, gemaakt van papier, wordt gescheiden van de binnenkant die gemaakt is van noppenfolie. Deze noppenfolie is een verpakkingsmateriaal die in veel plaatsen ingeleverd kan worden als "verpakking" in de daarvoor bestemde containers.

Bij welke enveloppen kan dit?

Al onze luchtkussen enveloppen, kunnen gemakkelijk gescheiden worden. Van de kleinste variant van 100 x 165 mm, tot de variant van 350 x 470 mm. Onze enveloppen zijn voorzien van een letter zodat je ze eenvoudig opnieuw kunt bestellen.

luchtkussen envelop 100 x 165

Stap 1: Scheur de envelop open

Je scheurt de envelop eenvoudig open, door deze twee kanten bij de opening van elkaar te scheiden. In onderstaande foto zie je het resultaat: een opengescheurde envelop van 100 x 165 mm. Het binnenste gedeelte, de noppenfolie, is nu zichtbaar.

envelop open gescheurd

Stap 2: Scheidt de noppenfolie van het papier

Nu de noppenfolie zichtbaar is, is het gemakkelijk op het materiaal te scheiden van de envelop zelf. Pak hiervoor de folie op een hoek vast en scheur het eraf. Klaar!

gescheiden luchtkussen envelop

One thought on “Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden”

  • […] In steeds meer plaatsen is het mogelijk om bijvoorbeeld verpakkingen of papier apart in te leveren bij containers. Hierdoor is het minder vaak nodig om afval weg te gooien als “restafval”. Om dit makkelijk te maken, zijn steeds meer van onze artikelen die bestaan uit verschillende materialen, gemakkelijk van elkaar te scheiden. Een voorbeeld hiervan is onze luchtkussenenvelop. Deze envelop bestaat uit papier (de buitenkant) en noppenfolie (de binnenkant). Door een vernieuwd productieproces is het nu heel eenvoudig geworden om deze twee materialen te scheiden. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen wij graag uit in het blogartikel "Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden" […]