Terug

Hoe vouw je een brievenbusdoos?

Hoe vouw je een brievenbusdoos?

Omdat onze brievenbusdozen standaard plano (plat) geleverd worden, moeten deze nog gevouwen worden voordat je deze wilt gebruiken. In dit blogartikel leggen wij uit hoe je dit precies doet.

Onze standaard brievenbusdozen worden plano geleverd. Dat houdt in dat deze 'plat' geleverd worden. Het voordeel van platte dozen is dat deze weinig ruimte in beslag nemen. Dit levert een besparing op aan opslagkosten en verzendkosten.

De doos moet dan echter nog wel gevouwen worden. In dit artikel leggen wij uit hoe je dit doet.

Leg de doos met de binnenkant naar boven

Om te beginnen is het belangrijk om de brievenbusdoos met de binnenkant naar boven neer te leggen. Op de foto hierboven kan je zien hoe de binnenkant eruit ziet.

Je kan deze binnenkant herkennen aan de rillijnen. Dit zijn vouwlijnen in het karton. Onze machine maakt een dunne lijn zonder het materiaal helemaal door te snijden. Door het aanbrengen van een rillijn wordt het materiaal op die plek iets verzwakt, waardoor het langs de rillijn gemakkelijker en netter vouwt.

Omdat je deze rillijnen aan de buitenkant van de doos niet kan zien, is de binnenkant op deze manier gemakkelijk herkenbaar.

Zet de doos op door deze op de juiste plek te vouwen

In onderstaande filmpje kan je zien hoe je de brievenbusdoos vouwt. Je begint met het opzetten van de randen aan de zijkant van de doos. Vervolgens zet je de voorkant op en kan je de bovenklep in de brievenbusdoos vouwen.

Heb je nog vragen of wil jij brievenbusdozen bedrukken met jouw eigen ontwerp? Neem dan contact met ons op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »