Terug

Textielband

Filters

Textielband

In ons assortiment vind je twee soorten textielband: Hotmelt band en geweven band. Het verschil zit vooral in de streksterkte én de prijs per rol.

Hotmelt Textielband - de voordelige variant

Hotmelt textielband wordt vervaardigd door korte vezels polyester of andere kunststoffen samen te smelten met een hotmelt lijm. Deze methode resulteert in een band die flexibel en licht is, maar toch sterk genoeg om zware ladingen veilig te houden. Het grote voordeel van hotmelt textielband is dat het minder duur is dan geweven band en het zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van de pakketten die het omsnoert. Bovendien is het makkelijk te gebruiken zonder scherpe randen die schade kunnen veroorzaken aan de verpakte goederen of verwondingen kunnen toebrengen aan de gebruiker.

Geweven textielband - de sterkste variant

Geweven textielband daarentegen, is gemaakt door lange, sterke vezels (meestal polyester) in een complex weefpatroon te verwerken. Deze structuur geeft het band een zeer hoge treksterkte en maakt het extreem duurzaam, ideaal voor zeer zware of onstabiele ladingen. Geweven textielband rekt minder dan hotmelt textielband, wat resulteert in een stabielere lading tijdens transport. Echter, dit type band is duurder in aanschaf en kan soms lastiger te hanteren zijn vanwege de stijvere structuur.

In de praktijk wordt de keuze tussen hotmelt en geweven textielband bepaald door de specifieke behoeften van de toepassing. Voor regelmatig gevormde, lichtere pallets waar kosten een overweging zijn, is hotmelt een goede keuze. Voor zwaardere, mogelijk onregelmatige ladingen waar stabiliteit en duurzaamheid cruciaal zijn, wordt gewoonlijk gekozen voor geweven textielband. Beide types bieden goede veiligheidsopties, maar hun gebruik en prestaties verschillen aanzienlijk afhankelijk van de eisen van de verzend- of opslagomstandigheden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »