Terug

Verhuisdozen

Filters

Verhuisdozen

Het is belangrijk om tijdens een verhuizing goed voorbereid te zijn. Dit scheelt een hele hoop stress en onvoorziene omstandigheden. Verhuisdozen zijn noodzakelijk om goed voorbereid en gestructureerd aan het werk te gaan. Wij van VerpakkingenXL zijn jouw eerste hulp bij verhuizing.

Wil je professionele verhuisdoos kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende soorten verhuisdozen in ons assortiment om jouw verhuizing tot een succes te maken.

Zo begin je een nieuw leven in je nieuwe woning gelijk goed. Wij helpen graag om alles goed te laten verlopen.

Verhuisdozen kopen? Bestel online

Verhuisdozen kopen? Kijk bij het kopen van een type kist eerst of je een enkel- of dubbelwandige kist nodig hebt. Er is een verschil in prijs en constructie. Dubbelwandig wordt als sterker beschouwd dan enkelwandig en wordt meestal ook geleverd met handgrepen. Bepaal vervolgens de diepte van de doos. Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt aan weerszijden van wat je inpakt voor ruim laden en lossen. Als je hoge voorwerpen hebt (zoals glazen planken), kies dan voor een diepe doos. Anders zou ondieper het goed moeten doen. Veel succes met je aanstaande verhuizing! 

Kenmerken van onze verhuisdozen

Bij VerpakkingenXL hebben wij in grote lijnen aan verhuisdozen. De standaard- en de premium verhuisdozen. Andere geschikte verhuisdozen die je kunt inzetten voor een verhuizing zijn garderobedozen en boekendozen. Hieronder worden belangrijke kenmerken beschreven van de standaard en premium verhuisdoos. 

De beste verhuisdozen kopen van hoge kwaliteit

De verhuisdozen uit ons assortiment zijn erg sterk en komen als beste uit de verhuisdozen test. Hieruit kunnen wij concluderen dat onze verhuisdozen voldoen aan de kwaliteit die nodig is om een verhuizing in goede banen te leiden. Stevig en gemakkelijk in gebruik. 

Voor onze verhuisdozen geen tape nodig

Al onze verhuisdozen zijn voorzien van een autolock bodem. Dit betekent dat de bodem van de verhuisdoos automatisch sluit wanneer je de verhuisdoos openklapt. Er zitten vouwlijnen in de verhuisdoos met een speciale constructie. Deze zorgen ervoor dat de bodem van de stevige verhuisdoos automatisch sluit. 

De bovenkant kun je sluiten door de twee kleppen in elkaar te schuiven. Middenin de kleppen zit een inkeping zodat de kleppen gemakkelijk in elkaar schuiven. Hierdoor heb je voor de onderkant- en de bovenkant van de verhuisdozen geeneens tape nodig. 

Verhuisdozen met handgreep

De zijkanten van de doos kunnen ingedrukt worden. Wanneer dit is gedaan kun je de openingen aan de zijkant gebruiken als handgreep. Dit maakt het makkelijk om de verhuisdozen op te tillen, en kun je deze makkelijk verplaatsen. 

De verhuisdozen zijn recyclebaar

Het materiaal van onze dozen zijn gemaakt van stevig en duurzaam karton. De dozen kunnen na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen. Het is vervolgens mogelijk om het materiaal vaker dan één keer te gebruiken. De verhuisdozen zijn namelijk gemaakt voor de lange termijn. 

Naderhand kun je onze professionele verhuisdozen makkelijk gebruiken voor een andere verhuizing. Wellicht dat je over een paar jaar weer gaat verhuizen of dat een kennis of familielid ook gebruik kan maken van dezelfde verhuisdoos. Dit zijn allemaal pluspunten die je zomaar meeneemt bij het aanschaffen van onze dozen.

Verhuisdozen in verschillende soorten 

De beste verhuisdozen bestellen doe je bij ons. Wij de leuskte verhuisdoos in ons assortiment. Zodat je zeker weet dat je alles hebt wat je nodig hebt. Hieronder worden de verschillende soorten toegelicht. 

Standaard verhuisdozen 

De standaard verhuisdozen zijn ideaal wanneer je niet te zware spullen hoeft te verhuizen. Deze dozen zijn erg populair. De dozen hebben een draagkracht van 60 kg en een stapelwaarde van 450 kg.

De verhuisdozen beschikken over een autolock systeem. Een autolock doos zorgt ervoor dat de bodem van de doos automatisch in elkaar valt. Hierdoor heb je geeneens tape nodig. 

Ook de bovenkant van de verhuisdoos kun je makkelijk in elkaar vouwen. De zijkanten van de doos beschikken over een handgreep, zodat je de verhuisdoos makkelijk kunt optillen.

Premium verhuisdozen 

Wil je extra sterke verhuisdozen kopen? Dan zijn de premium verhuisdozen een perfecte uitkomst. 

Deze verhuisdozen zijn gemaakt van dubbele gegolfd karton en hierdoor extra sterk. De verhuisdozen hebben een draagkracht van maar liefst 100 kg en een stapelwaarde van 600 kg. De dozen beschikken tevens over een autolock systeem waardoor je zowel voor de boven- als onderkant geen tape nodig hebt. De zijkanten van de doos beschikken over een handige handgreep.

Boekendozen

Wil je verhuisdozen kopen voor boeken? Speciaal voor boeken, hebben wij de boekendoos ontwikkelt. Doordat dozen erg zwaar zijn, kun je slechts een beperkt gewicht in de doos pakken.  Anders wordt deze te zwaar om goed te kunnen tillen. 

Hierdoor krijg je anders veel lege ruimtes in de doos. Om dit te voorkomen zijn de boekendozen lager gemaakt. De hoogte is 25 centimeter zodat je deze efficiënt vol kan pakken met boeken zonder dat de doos te zwaar wordt

Garderobedozen

Wil je verhuisdozen kopen om kleding te verhuizen? Kleding kun je eenvoudig verhuizen met de garderobedoos. Wanneer je kleding in een gewone verhuisdoos stopt, komt dit niet altijd even netjes aan. Daar hebben wij iets op bedacht: de garderobedoos. 

Deze verhuisdozen zijn speciaal ontworpen voor het verhuizen van kleding. Het is een grote doos waar c.a. 40 kledingstukken in passen. De dozen worden geleverd inclusief roedes zodat je de kleding netjes kunt ophangen.

Hoeveel gewicht kan een verhuisdoos dragen?

Ga je verhuisdozen kopen? Let dan goed op de draagkracht van de doos.

De standaard verhuisdozen hebben een draagkracht van 60 kg. De premium versie bieden extra stevigheid en heeft een draagkracht van 100 kg. De dozen kunnen dus erg veel gewicht handelen.

Echter blijft het de vraag of het wel verstandig is om veel gewicht in een doos te stoppen. Wanneer je bijvoorbeeld 50 kg in een doos stopt, is het wel erg zwaar als je dit de trap op moet sjouwen! Pas dus goed op, zodat je niet door je rug gaat. 

Indien de verhuisdoos zwaarder wordt. Is het verstandig om de onderkant van de doos dicht te tapen. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat de doos niet scheurt.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt hangt er uiteraard af van hoeveel spullen je hebt. Toch hebben wij hier een leidraad voor gevonden. Met onderstaande gegevens kun je rekening houden met het plaatsen van een bestelling:

  • Kleine woning met 1 persoon: gemiddeld 20 verhuisdozen
  • Grotere woning met 1 persoon: gemiddeld 40 verhuisdozen
  • Gezin met 3 kinderen: gemiddeld 80 verhuisdozen
  • 2 personen: gemiddeld 40 verhuisdozen.

De kosten van een verhuizing laag houden

Wil je de kosten van een verhuizing zo laag mogelijk houden? 

Voor kleine verhuizingen raden wij aan om gebruik te maken van de standaard variant. De kwaliteit is wel iets minder dan de premium variant. Vind je de kwaliteit belangrijk en ben je op zoek naar nog meer degelijkheid? Dan is de premium variant meer geschikt voor de verhuizing.

De kwaliteit hiervan is net wat beter dan bij de standaard variant. De grootste verschillen liggen in: stapelwaarde, draagvermogen en golflengte. Drie aspecten die zeer belangrijk zijn om de stevigheid en kwaliteit van de doos te bepalen. 

Verhuisdozen kopen voor een aantrekkelijke prijs?

Goedkope verhuisdozen van hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar bij VerpakkingenXL. De kwaliteit van het materiaal ligt hoog en is zeer geschikt voor kleine en grote verhuizingen. De dozen worden in een pakket van 10 stuks aangeboden. Naast de aantrekkelijke prijs kun je ook profiteren van onze pakketdeals bij het kiezen van de juiste doos.

Voor zowel de standaard als pro variant zijn er verschillende deals te vinden. Deze pakketten bestaan uit: 40 stuks voor twee personen en 80 stuks voor een familie. 

Bij ons is het ook mogelijk om een complete pallet te bestellen met 150 stuks en kunnen wij zelfs verhuisdozen bedrukken Heb je dus interesse in bedrukte verhuisdozen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kies je de juiste verhuisdozen voor je verhuizing

Als u gaat verhuizen, is het belangrijk om de juiste soort doos te kiezen om jouw spullen in te verpakken. 

Of je nu binnen hetzelfde huis, door de stad of helemaal naar een ander land verhuist, er zijn veel verschillende maten en soorten dozen beschikbaar bij VerpakkingenXL. Gebruik deze informatie voor het kiezen van de juiste verhuisdozen voor uw verhuizing. Dit zodat je gemakkelijk en vol vertrouwen kunt beginnen met inpakken.

Dozen zijn er in verschillende vormen

Een box kopen hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. We zijn hier om u te helpen de beste doos voor jouw behoeften te vinden, ongeacht of deze dik, dun, stijf of zacht is. De vorm van de doos bepaalt wat voor soort dingen erin kunnen worden opgeslagen en hoe groot een object erin kan worden geplaatst. 

Een klein pakketje kan in een vierkante doos gemaakt van karton, zoals wat vaak te vinden is bij verse producten in supermarkten. Grotere artikelen zoals apparaten kunnen worden vervoerd in stevige kratten van golfkarton of andere soorten spaanplaat. Verhuizen is niet zo moeilijk als je weet welke doosmaat geschikt is en een idee hebt van wat er op de markt verkrijgbaar is.

De meeste dozen hebben hun doel

Als het gaat om verhuizen, heb je drie opties om te beslissen wat voor soort verpakkingsbenodigdheden je nodig hebt. Inpakpapier, kraftpapier en schuim. Hier zijn een paar richtlijnen over wanneer ze het beste kunnen worden gebruikt: Pakpapier is het beste voor zware voorwerpen zoals boeken en borden die extra moeten worden beschermd tegen krassen. 

Kraftpapier is de perfecte oplossing voor breekbare voorwerpen omdat het dikker en sterker is dan pakpapier. Het is ook geweldig om items eerst in noppenfolie te verpakken voordat ze in een doos worden gedaan, zodat ze beschermd zijn tegen alles wat erin kan breken. 

En als je bescherming wilt tegen waterlekkage of vuil dat op kwetsbare voorwerpen terechtkomt, moet je schuim gebruiken dat supersterk is en niet snel scheurt.

Dozen kunnen worden gerecycled

Dozen zijn er in alle soorten en maten, maar ze kunnen alleen worden gerecycled als ze zijn gemaakt van golfkarton doos of een gerecyclede doos. Als je deze niet in je kast hebt staan, kun je ze het beste nieuw kopen. Je wilt een assortiment met middelgrote shirtdozen en grotere die normaal voor platen worden gebruikt. Maar zorg ervoor dat je de juiste maat koopt, zodat je niet meer krijgt dan je nodig hebt.

Kleinere dozen zijn gemakkelijker mee te nemen.

Denk je erover om al je bezittingen in te pakken en ergens anders heen te gaan? Dit is een zeer grote taak, vooral als het de eerste keer is. Je wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn voordat je aan dit monumentale avontuur begint. Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt, zijn veel stevige kartonnen dozen van goede kwaliteit.

Er zijn allerlei soorten kartonnen verpakkingen die het lukken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen in grootte, stijl en sterkte waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitkiezen van uw ideale verhuisdoos. Verhuizen is op zich al een zware taak, maar door ervoor te zorgen dat je voldoende sterke en veilige kartonnen dozen hebt, wordt het een stuk gemakkelijker!

Zware spullen

Het kan een hele opgave zijn om te kiezen welke dozen je wilt gebruiken bij het inpakken van je zware spullen. Er zijn verschillende soorten verpakkingsmaterialen en ze hebben elk hun voor- en nadelen. Kwalitatief goede verhuisdozen zijn gemaakt van karton zijn gemakkelijk voor het budget.

Maar ze staan ​​misschien niet goed als je ze de trap af of door rotsachtig terrein draagt. Doorzichtige plastic exemplaren kunnen breken als ze te vol raken, terwijl superzware exemplaren een extra tien euro aan jouw rekening kunnen toevoegen. Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je rekening houdt met hoeveel mensen je zullen helpen bij je verhuizing, hoeveel tijd het je kost, en wat het handigst is voor waar je heen gaat en welke tijd van het jaar het is.

Grote verhuisdoos

Een grote verhuisdoos is een belangrijk onderdeel bij het verhuizen want het is geen geheim dat een van de moeilijkste onderdelen van elke verhuizing is om uit te zoeken hoe je alles gaat inpakken. Je hebt een heleboel containers nodig, anders riskeer je een verborgen schat te morsen en voor altijd te vergeten. Een grote verhuisdoos is een geweldige manier om dingen bij elkaar te houden. Maar het kan moeilijk zijn om de juiste te vinden als er zoveel verschillende soorten worden aangeboden.

Zwaardere spullen

Het inpakken van jouw huis met zwaardere spullen en het voorbereiden van een verhuizing kan een stressvol en tijdrovend proces zijn. Goed dat je al overal in huis kartonnen dozen aan het verzamelen bent. 

Je wilt natuurlijk je waardevolle spullen goed bewaren. Het enige dat je nu hoeft te doen, is uitzoeken welke stevige verhuisdozen het beste werken voor je kwetsbare spullen. De grootte van standaard verhuisdoos is afhankelijk van of ze in een auto, bestelwagen of vrachtwagen worden vervoerd. Dus overweeg waar je ze naartoe wilt vervoeren en hoeveel verhuisdozen je nodig hebt.

Stevige verhuisdozen

Het kan een uitdaging zijn om te weten hoeveel verpakkingsmateriaal je nodig hebt bij het verhuizen. Het kan veel helpen om te weten wat voor soort dozen je wilt of nodig hebt voordat je gaat rondkijken. Wij bieden stevige, goedkope verhuisdozen die speciaal zijn gemaakt voor langeafstandsverhuizingen. 

Ze zijn sterk genoeg om een lange afstand aan te kunnen en besparen ook nog eens op de verzendkosten. Bekijk onze collectie voor verschillende verhuisdozen zoals bijvoorbeeld de gardarobedozen. Een verhuisdoos bij VerpakkingenXL heeft een scherpe prijs. Ook bieden wij momenteel drie soorten verhuisdozen. Denk hierbij aan stevige boekendozen of een verhuisdoos met stevige bodem. 

Waardevolle spullen

Wil je je waardevolle spullen in een verhuisdoos l met stevige bodem laten bezorgen? je hebt daarvoor ook een tape nodig. Deze tape zorgt ervoor dat de spullen niet verloren gaan. Verhuismateriaal zoals inktpapier heb je eigenlijk nodig. Bestel vandaag nog een verhuisdoos door deze in de winkelwagen te zetten. 

Verhuisdoos kopen?

Ben je vandaag dus van plan om een verhuisdoor te kopen? maak gebruik van de sidebar om de juiste selectie te maken. Welke doos past het beste bij jou? Welke verhuismateriaal heb je nodig? Al deze vragen kun je je zelf stellen om je verhuizing wat makkelijker te maken. Een verhuisdoos kopen bij VerpakkingenXL is dus altijd een goed idee. De sterkste verhuisdozen met extra stevigheid hebben wij!

Interessante artikelen:

10 handige verhuistips 

> Gebruik de verhuisdozen duurzaam

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »