Terug

Versturen met de luchtkussenenveloppen van VerpakkingenXL

Versturen met de luchtkussenenveloppen van VerpakkingenXL

Bij VerpakkingenXL hebben wij een breed assortiment in luchtkussenenveloppen (ook wel bubbelenveloppen genoemd. De bubbel envelop is een geschikte verzendmethode voor het verzenden van veel uiteenlopende artikelen.

Bij VerpakkingenXL hebben wij een breed assortiment in luchtkussenenveloppen (ook wel bubbelenveloppen genoemd. De bubbel envelop is een geschikte verzendmethode voor het verzenden van veel uiteenlopende artikelen. 

Onze klanten gebruiken deze enveloppen onder andere voor het versturen van: sieraden, CD’s/DVD’s, telefoonhoesjes, foto’s, kaarten, games en nog veel meer! Doordat dit product beschikbaar is in verschillende formaten kun je het gebruiken voor een heleboel dingen. 

In dit blogartikel zoomen we verder in op de kenmerken en functionaliteiten van de luchtkussenenvelop. Het volgende zal worden behandeld:

 • Wat is een luchtkussenenvelop?
 • Passen alle enveloppen door de brievenbus?
 • Welk formaat heb ik nodig?
 • Verschillende soorten luchtkussenenveloppen
 • Een duurzame verzendmethode
 • Een zeer efficiënte verzendmethode
 • Enveloppen laten bedrukken
 • Port betaald enveloppen
 • Online bubbelenveloppen bestellen bij VerpakkingenXL

Wat is een luchtkussenenvelop?

De buitenkant van onze bubbeltjes envelop bestaat uit hoge kwaliteit kraftpapier. De binnenkant is voorzien van sterke noppenfolie (ook wel luchtkussenfolie genoemd). Noppenfolie bestaat uit twee lagen plastic. 

Hiertussen zit een laag lucht dat vacuüm is gezogen. Op deze manier ontstaan er bubbels in het plastic. Het bubbeltjesplastic zorgt er niet alleen voor dat je jouw producten veilig kunt versturen. Het is ook nog eens erg leuk en ontspannend om deze kapot te drukken. 

Dankzij de luchtkussenfolie blijft de envelop stevig, en heb je een beschermende laag over jouw spullen heen. Dit biedt extra bescherming voor kwetsbare producten. De noppenfolie vangt namelijk schokken op en beschermt jouw product ook nog eens tegen krassen en stoten.

Passen alle enveloppen door de brievenbus? 

Wij hebben de bubbel enveloppen beschikbaar in maar liefst 11 formaten. Hierdoor bieden de enveloppen een geschikte verzendmethode voor gigantisch veel producten. De meeste enveloppen uit ons assortiment zijn geschikt als brievenbuspakket. Een brievenbus pakket mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot zijn en 2 kg zwaar zijn. 

De enveloppen A t/m G zijn hiermee toegestaan om als brievenbuspost te versturen. Let er wel op dat je met de inhoud de dikte en het gewicht van het pakket niet overschrijdt. Hieronder een lijstje met de afmetingen van de luchtkussenenveloppen uit ons assortiment: 

A11 - 100 x 165 mm 

B12 - 120 x 215 mm (A6)

C13 - 50 x 215 mm (A5) 

CD - 180 x 165 mm 

D14 - 180 x 265 mm (A5+)

E15 - 220 x 265 mm 

F16 - 220 x 340 mm (A4)

G17 - 230 x 340 mm 

H18 - 270 x 360 mm 

I19 - 300 x 445 mm 

K20 - 350 x 470 mm

Welk formaat heb ik nodig? 

Het formaat wat je nodig hebt hangt niet alleen van de lengte en breedte af van het te versturen product. Maar ook van de dikte. De formaten die wij communiceren zijn de binnenmaten. Wanneer je iets verstuurt wat erg dik is, houdt er dan rekening mee dat er voldoende speling wordt meegenomen. 

Wij adviseren dan ook om een formaat envelop te kiezen die minimaal 10 mm groter is dan het object. Zo ben je er zeker van dat je een correct formaat hebt uitgekozen. In dit blogartikel wordt meer uitleg gegeven hoe je het geschikte formaat kiest voor jouw product.

Verschillende soorten luchtkussen enveloppen

Zoals hiervoor besproken hebben wij de luchtkussen envelop beschikbaar in verschillende formaten. Behalve de verschillende afmetingen, zijn de enveloppen ook in een verschillende kleuren verkrijgbaar. Of je nou op zoek bent naar een witte, bruine, port-betaalde of gekleurde envelop. Bij ons is alles mogelijk en kun je zelfs een logo op een envelop laten bedrukken.

Een duurzame verzendmethode

Het versturen van een envelop is een stuk milieuvriendelijker dan andere verzendmethodes. De enveloppen zijn voor het grootste gedeelte gemaakt van recyclebaar papier en bevat een FSC-keurmerk.

Dit is een keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het FSC keurmerk garandeert dat het papier volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.

Om in aanmerking te komen voor het FSC-keurmerk worden strenge eisen gesteld. Zo moeten bossen met een hoge natuurwaarde met rust gelaten worden en er mag niet meer hout verdwijnen dan er kan groeien.

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om afval van elkaar te scheiden. De bevolking is zich steeds bewuster van het milieu. Zowel bedrijven als particulieren werken hier aan mee door het afval te scheiden. Met name het scheiden van plastic en papier is belangrijk in de huidige samenleving. 

Onze enveloppen bevatten een bag-in-bag systeem. Dit zorgt ervoor dat je het papier eenvoudig van het plastic kunt scheiden. Door de plakstrip van de envelop te verwijderen kun je het luchtkussenzakje van de envelop scheuren. Hierdoor kun je papier en plastic apart recyclen.

Zoals eerder vermeld is het gros van de enveloppen geschikt om als brievenbuspost te versturen. Deze pakketjes kunnen dan geleverd worden door de postbode met de fiets. Dit scheelt dan ook nog eens giftige uitlaatgassen, en de ontvanger hoeft niet thuis te blijven om het pakket in ontvangst te nemen!

Een zeer efficiënte verzendmethode

Een ander bijkomend voordeel van het versturen in een envelop is dat dit een zeer efficiënte verzendmethode is. Door iets in een envelop te sturen kun je heel wat tijd besparen in vergelijking met een doos.

Een doos moet je vaak nog dichtvouwen en dichttapen. Wat heel wat tijd in beslag kan nemen. In tegenstelling tot een envelop. Een envelop is direct te gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen is het product er in stoppen. De bovenkant van de envelop sluit je gemakkelijk met de zelfklevende plakstrip, en het pakket is klaar voor verzending!

Enveloppen laten bedrukken

Bij VerpakkingenXL kun je ook enveloppen laten bedrukken met een eigen logo in full color. Doordat wij een eigen printer in beheer hebben, kunnen wij dit al doen vanaf 100 stuks. Het bedrukken van houw verpakking brengt vele voordelen met zich mee. Een envelop is op deze manier niet alleen een verzendmiddel, het vormt zo ook nog eens een krachtige communicatietool. 

Met een bedrijfslogo op een envelop zorg je ervoor dat jouw merk of bedrijf zichtbaarder wordt. Door deze personalisatie wordt je sneller herkend. Dit komt ten goede voor de naamsbekendheid, en herkenbaarheid van jouw bedrijf. 

Bovendien zorgt een bedrukking op jouw verpakking ervoor dat je merkwaarden en de positionering van jouw brand kunt communiceren en versterken. 

De mogelijkheden van een bedrukking zijn ook nog eens enorm groot! De meest gekozen bedrukking is een bedrijfslogo. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de ontvanger vast informeren over het pakket. Door bijvoorbeeld gebruiksaanwijzingen of ingrediënten erop te vermelden.

Een bedrukking zorgt sowieso voor meer aandacht, naamsbekendheid, loyaliteit en uiteindelijk zal dit kunnen leiden tot een hogere verkoop. 

Via de webshop kun je het drukbestand eenvoudig uploaden in bijvoorbeeld een EPS- of PDF-bestand. Uiteraard sturen wij van tevoren via de e-mail een drukproef ter goedkeuring.

Zo weet je zeker dat je tevreden bent met het eindproduct. Mocht je nog speciale wensen hebben betreft de bedrukking. Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen

Port betaald enveloppen

Nieuw in ons assortiment zijn de port betaald enveloppen. Deze enveloppen zijn voorzien van de meest gebruikte stempel in Nederland. Dit bespaart veel tijd wanneer je als zakelijke klant dagelijks vele zendingen moet versturen met PostNL.

Met een port betaald logo kun je alle zendingen in één keer aanbieden. Dit scheelt veel tijd met het klaarmaken en versturen van pakketjes. Achteraf wordt er een factuur verstuurd door PostNL. Let er wel op dat je een orderformulier meelevert waarop het gewicht en aantal poststukken van de zending op vermeld staan.

Online bubbelenveloppen bestellen bij VerpakkingenXL

Bij VerpakkingenXL hebben wij luchtkussenenveloppen van de hoogste kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Of je nou op zoek bent naar witte, bruine, gekleurde, port-betaalde of bedrukte enveloppen. 

Ben je snel op zoek naar enveloppen? Geen probleem! Wij bezorgen de bestelling op de volgende dag wanneer je voor 23:59 uur besteld. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »