Terug

Welk formaat luchtkussen envelop heb ik nodig?

Welk formaat luchtkussen envelop heb ik nodig?

Luchtkussen enveloppen zijn er in verschillende soorten en maten. Of het nou sieraden zijn of een tijdschrift: er is altijd wel een geschikt formaat voor te vinden. Op voorhand is het belangrijk dat de formaten van het object zijn opgemeten, zodat je inzichtelijk hebt welk formaat envelop benodigd is.

Wij adviseren om een formaat envelop te kiezen dat minimaal 10 mm groter is dan het object, zodat je spreiding hebt en zeker weet dat het past in de envelop. Vaak worden de lengte en breedte goed opgemeten, maar wordt vervolgens de hoogte van het object vergeten, waardoor de verkeerde enveloppen worden besteld. Dit heeft te maken een verkeerde inschatting van de vorm van het object.

Fout voorbeeld

In dit voorbeeld zie je dat de lengte en breedte van het object overeenkomen met de envelop, maar dat de vorm niet passend is. In dit geval is het dus een must om een grotere envelop te nemen, zodat je meer ruimte overhoudt en zeker weet dat het object past in de envelop.

foute toepassing luchtkussen envelop

Goed voorbeeld

In dit voorbeeld past het object in de envelop. Dit komt doordat er geanticipeerd is op de hoogte. Het object is niet vlak en neemt in de hoogte veel ruimte in beslag. Het is daarom onpraktisch om een formaat te kiezen dat gelijk staat aan het object. Door te kiezen voor een groter formaat, krijg je namelijk meer spreiding en weet je zeker dat het object past in de envelop.

goed voorbeeld luchtkussen envelop

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »