Blog

 • Waar zijn verhuisdekens van gemaakt?

  Ga je binnenkort verhuizen en heb je goede bescherming nodig voor je meubilair of andere waardevolle spullen? Dan zijn verhuisdekens ideaal! Maar waar zijn ze eigenlijk van gemaakt?
  Lees hier meer!

 • Welk formaat luchtkussen envelop heb ik nodig?

  Luchtkussen enveloppen zijn er in verschillende soorten en maten. Of het nou sieraden zijn of een tijdschrift: er is altijd wel een geschikt formaat voor te vinden. Op voorhand is het belangrijk dat de formaten van het object zijn opgemeten, zodat je inzichtelijk hebt welk formaat envelop benodigd is. Lees hier meer!

 • De verhuisdozen van de Karwei of VerpakkingenXL?

  Een veelvoorkomende vraag bij onze klantenservice is: waarom liggen de prijzen van verschillende verhuisdozen zo uiteen? In veel gevallen is de verklaring voor dit prijsverschil het verschil in kwaliteit. De draagkracht en stapelwaarde (hoeveel verhuisdozen die je op elkaar kan stapelen) zijn namelijk afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het karton dat wordt gebruikt, maar ook van de hoogte van de golf die verwerkt zit in het karton. Lees hier meer!

 • Verschil verhuisdeken en opslagdeken. Welke is geschikt voor jou?

  We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag wat nu het verschil is tussen een verhuisdeken en een opslagdeken. Het verschil zit hem met name in de compositie van de dekens en het stiksel. De verhuisdeken is vooral gericht op het transporteren van meubilair en de opslagdekens, zoals de naam al omschrijft, gericht op het opslaan van meubilair en aanverwanten. Wanneer kies je nu voor een verhuisdeken en wanneer voor een opslagdeken? Lees hier meer!

 • Brievenbusdozen groot gebruiken? Lees hier wat de voordelen zijn

  Met name brievenbusdozen groot kunnen gebruikt worden op te besparen op de verzendkosten. Meerdere verzendinstanties in Nederland maken gebruik van de optie brievenbuspakje, deze optie is vaak 50% goedkoper ten opzichte van de reguliere pakketpost. Brievenbusdozen hebben nog een voordeel tegenover pakketpost, het past namelijk door de brievenbus dit betekend dat de klant niet thuis hoeft te zijn om het brievenbuspakje in ontvangst te nemen. Er mag tot wel 2 kg verstuurd worden met het normale tarief. Voor het op tijd afleveren van het brievenbuspakje is het wel noodzaak dat deze voor de brievenbuslichting bij het sorteercentrum aankomt, dit is vaak 18:00 uur. Lees hier meer!

 • Verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open

  Waar wordt afdekvlies voor gebruikt?

  In een ideale situatie kan de vloer uitdrogen zonder dat deze belopen wordt. Tegenwoordig zijn er nieuwe producten op de markt waarmee werkzaamheden na het leggen van een vloer voortgezet kunnen worden. Afdekvlies zorgt ervoor dat de vloeren verder kunnen drogen terwijl werkzaamheden zoals schilderen hervat kunnen worden. Het afdekvlies ademend is in dit geval de juiste keuze vanwege de hoge WDD (waterdoorlaatbaarheid) 1.2liter/m2 per 24 uur. Dit is het verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open, in dit artikel gaan wij de toepassingsgebieden van beide producten uitlichten. Lees hier meer!

 • Duurzaam gebruik van verpakkingsmaterialen

  Steeds vaker krijgen wij vragen over de duurzaamheid van onze verpakkingsmaterialen en het duurzaam gebruiken hiervan. Bij de inkoop van verpakkingsmaterialen letten wij goed op de benodigde keurmerken, zoals bijvoorbeeld een FSC keurmerk voor de dozen die gemaakt worden van karton. In dit blog geven wij je graag wat tips, om de verpakkingsmaterialen die je gebruikt, zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Lees hier meer!

 • Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden

  Sinds kort maken wij gebruik van luchtkussen enveloppen die gemakkelijk gescheiden kunnen worden. Het scheiden van een luchtkussen envelop houdt in dat de buitenkant, gemaakt van papier, wordt gescheiden van de binnenkant die gemaakt is van noppenfolie. Deze noppenfolie is een verpakkingsmateriaal die in veel plaatsen ingeleverd kan worden als "verpakking" in de daarvoor bestemde containers. Lees hier meer!

 • Stucloper gebruiken voor het klussen? Direct toepasbaar

  Ga je binnenkort klussen en wil je een vloer of ondergrond beschermen? Maak dan gebruik van een stucloper. Het materiaal is namelijk geschikt voor elke situatie en klus! Dit zorgt ervoor dat het materiaal breed inzetbaar is en haar preventieve taak zal volbrengen. In dit artikel zullen wij daarom de belangrijkste aspecten van een stucloper toelichten.

  Lees hier meer!

 • Afdekvlies gebruiken? Dit moet je op voorhand weten

  De afgelopen periode hebben wij veelvuldig met onze klanten gesproken. Veel klanten zijn tevreden over onze verpakkingsmaterialen en bestellen daarom geregeld via NoppenfolieXL.nl. Omdat wij onze klanten serieus nemen, hebben wij kortgeleden ons assortiment uitgebreid met afdekvliezen. Deze verpakkingsmaterialen zijn er in vier varianten en vijf formaten. In dit artikel zullen wij de belangrijkste aspecten van deze artikelen behandelen. Lees hier meer!

Artikelen 1 tot 10 van 60 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6