Blog

 • Verschil verhuisdeken en opslagdeken. Welke is geschikt voor jou?

  We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag wat nu het verschil is tussen een verhuisdeken en een opslagdeken. Het verschil zit hem met name in de compositie van de dekens en het stiksel. De verhuisdeken is vooral gericht op het transporteren van meubilair en de opslagdekens, zoals de naam al omschrijft, gericht op het opslaan van meubilair en aanverwanten. Wanneer kies je nu voor een verhuisdeken en wanneer voor een opslagdeken? Lees hier meer!

 • Brievenbusdozen groot gebruiken? Lees hier wat de voordelen zijn

  Met name brievenbusdozen groot kunnen gebruikt worden op te besparen op de verzendkosten. Meerdere verzendinstanties in Nederland maken gebruik van de optie brievenbuspakje, deze optie is vaak 50% goedkoper ten opzichte van de reguliere pakketpost. Brievenbusdozen hebben nog een voordeel tegenover pakketpost, het past namelijk door de brievenbus dit betekend dat de klant niet thuis hoeft te zijn om het brievenbuspakje in ontvangst te nemen. Er mag tot wel 2 kg verstuurd worden met het normale tarief. Voor het op tijd afleveren van het brievenbuspakje is het wel noodzaak dat deze voor de brievenbuslichting bij het sorteercentrum aankomt, dit is vaak 18:00 uur. Lees hier meer!

 • Verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open

  Waar wordt afdekvlies voor gebruikt?

  In een ideale situatie kan de vloer uitdrogen zonder dat deze belopen wordt. Tegenwoordig zijn er nieuwe producten op de markt waarmee werkzaamheden na het leggen van een vloer voortgezet kunnen worden. Afdekvlies zorgt ervoor dat de vloeren verder kunnen drogen terwijl werkzaamheden zoals schilderen hervat kunnen worden. Het afdekvlies ademend is in dit geval de juiste keuze vanwege de hoge WDD (waterdoorlaatbaarheid) 1.2liter/m2 per 24 uur. Dit is het verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open, in dit artikel gaan wij de toepassingsgebieden van beide producten uitlichten. Lees hier meer!

 • Duurzaam gebruik van verpakkingsmaterialen

  Steeds vaker krijgen wij vragen over de duurzaamheid van onze verpakkingsmaterialen en het duurzaam gebruiken hiervan. Bij de inkoop van verpakkingsmaterialen letten wij goed op de benodigde keurmerken, zoals bijvoorbeeld een FSC keurmerk voor de dozen die gemaakt worden van karton. In dit blog geven wij je graag wat tips, om de verpakkingsmaterialen die je gebruikt, zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Lees hier meer!

 • Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden

  Sinds kort maken wij gebruik van luchtkussen enveloppen die gemakkelijk gescheiden kunnen worden. Het scheiden van een luchtkussen envelop houdt in dat de buitenkant, gemaakt van papier, wordt gescheiden van de binnenkant die gemaakt is van noppenfolie. Deze noppenfolie is een verpakkingsmateriaal die in veel plaatsen ingeleverd kan worden als "verpakking" in de daarvoor bestemde containers. Lees hier meer!

 • Stucloper gebruiken voor het klussen? Direct toepasbaar

  Ga je binnenkort klussen en wil je een vloer of ondergrond beschermen? Maak dan gebruik van een stucloper. Het materiaal is namelijk geschikt voor elke situatie en klus! Dit zorgt ervoor dat het materiaal breed inzetbaar is en haar preventieve taak zal volbrengen. In dit artikel zullen wij daarom de belangrijkste aspecten van een stucloper toelichten.

  Lees hier meer!

 • Afdekvlies gebruiken? Dit moet je op voorhand weten

  De afgelopen periode hebben wij veelvuldig met onze klanten gesproken. Veel klanten zijn tevreden over onze verpakkingsmaterialen en bestellen daarom geregeld via NoppenfolieXL.nl. Omdat wij onze klanten serieus nemen, hebben wij kortgeleden ons assortiment uitgebreid met afdekvliezen. Deze verpakkingsmaterialen zijn er in vier varianten en vijf formaten. In dit artikel zullen wij de belangrijkste aspecten van deze artikelen behandelen. Lees hier meer!

 • Wat zijn vierkante verzendkokers en waar worden ze voor gebruikt?

  De afgelopen jaren wordt het gebruik van verpakkingsmaterialen steeds efficiënter benut. De ontwikkeling binnen deze industrie blijft in volle gang en gebruikers stellen steeds meer eisen aan het gebruik van deze materialen. Het resultaat hiervan is het feit dat particulieren en bedrijven meer gebruik maken van verschillende verpakkingsmaterialen. Ze gaan steeds meer inzien dat er meer wordt gevraagd en dat er meer kansen liggen in het versoepelen van opslag en zendingen. Om de ontwikkeling bij te blijven, hebben wij sinds kort de vierkante verzendkokers toegevoegd aan ons assortiment. In dit blogartikel zullen wij de belangrijkste aspecten van dit verpakkingsmateriaal behandelen. Lees hier meer!

 • De verschillende soorten Noppenfolie in onze webshop

  In Nederland zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het opvullen en beschermen van fragiele goederen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van noppenfolie. Het luchtkussen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest betrouwbare verpakkingsmaterialen. Doordat de vraag naar noppenfolie steeds meer toeneemt, is dit verpakkingsmateriaal inmiddels verkrijgbaar in diverse soorten en formaten. Nu zal je waarschijnlijk benieuwd zijn welke soorten folie er inmiddels bestaan. Om dit allemaal inzichtelijk te krijgen, hebben wij hieronder een lijst samengesteld met de meest gebruikte folie. Lees hier meer!

 • 6 voorbeelden voor het gebruik van Stretchfolie

  Stretchfolie, te gebruiken voor productbescherming, is één van de meest kostenefficiënte en effectieve manieren om een veilig vervoer te garanderen. Of het nu met de hand of machine wordt verpakt, de folie wordt overal in de wereld gebruikt. Steeds meer bedrijven beseffen dat het gebruik van deze folie essentieel is om een veilige zending te waarborgen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met een aantal voorbeelden waar het verpakkingsmateriaal voor wordt gebruikt.
  Lees hier meer!

Artikelen 1 tot 10 van 57 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6