Terug

Stretchfolie, wikkelfolie, handwikkelfolie en rekfolie

Stretchfolie, wikkelfolie, handwikkelfolie en rekfolie

Stretchfolie, wikkelfolie, handwikkelfolie en rekfolie. Er zijn verschillende benamingen voor het zelfde artikel. Je hebt waarschijnlijk al veel benamingen voorbij zien komen, maar uiteindelijk draait het erom dat je de juiste folie ook daadwerkelijk vindt. In dit artikel behandelen wij de verschillende namen voor deze folie en zullen wij de mogelijkheden uitlichten.

Stretchfolie is de meest voorkomende naam

Stretchfolie is het meest voorkomende begrip voor dit artikel. De folie wordt veelal gebruikt om artikelen op een pallet verzendklaar te maken. Om de stabiliteit en veiligheid van de zending te waarborgen, wordt er vaak voor gekozen om stretchfolie om de goederen heen te wikkelen. Dit zorgt er voor dat de artikelen heelhuids overkomen en dat er naderhand geen verassingen zijn. De folie zorgt ervoor dat  kostbare goederen worden beschermd tegen viezigheid, vocht en stof. Het is namelijk niet prettig dat je na een zending te maken krijgt met beschadigde artikelen.

De folie heeft een rekmogelijkheid en rekherstellend vermogen. Dit zorgt ervoor dat folie makkelijk uitrekbaar is en daarnaast stevigheid biedt tijdens het verzenden van de lading. Dit komt doordat het materiaal is gemaakt van ‘polyolefinen’. Dat is een kunststof gemaakt van koolstof en waterstof. De naam stretchfolie vindt zijn oorsprong in het feit dat de folie stretcht of krimpt wanneer het wordt verhit. Dit zorgt ervoor dat de goederen tijdens een zending extra worden beschermd.

Stretchfolie is in verschillende diktes te verkrijgen

verpakkingenxl.nl heeft een divers aanbod in stretchfolie. Onze folie komt van het merk Activa en zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Zo is er van transparante folie een light (500 kilo), basic (800 kilo) en power (1200 kilo) variant. Ook hebben wij zwarte folie in ons assortiment. De Activa power black zorgt ervoor dat de lading niet zichtbaar is tijdens het transport. Deze folie kan net als de transparante variant ook een lading dekken van 1200 kilo.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »