Terug

PAASACTIE 10% KORTING OP ALLES - GEBRUIK KORTINGSCODE PASEN2024

Razendsnel Inpakken Met De SpeedBox

Razendsnel Inpakken Met De SpeedBox

Razendsnel inpakken met de speedbox

In dit blogartikel leggen wij de autolockdozen onder een vergrootglas. Een andere benaming voor deze verzenddoos, is de speedbox. En dat is niet voor niets! Met deze doos pak jij je spullen namelijk razendsnel in. 

Deze verzendmethode wordt dan ook steeds populairder bij zowel kleinere ondernemingen als bij de grotere webwinkels. Een gouden combinatie van gemak en efficiëntie zorgen ervoor dat deze doos onmisbaar wordt voor het verzenden van jouw producten!

Wat zijn autolockdozen?

Ik kan me goed voorstellen dat je misschien nog geen idee hebt, wat zo’n autolockdoos of speedbox precies is. Laat ik eens beginnen om de Nederlandse benaming te geven van deze prachtige Engelse termen. 

Autolock = automatische vergrendeling

Onze autolock dozen beschikken over een automatische vergrendeling. De onderkant heeft een ‘’autolock bodem’’. Door deze techniek valt de bodem automatisch in elkaar. Hierdoor heb je geen tape nodig om de kartonnen doos in elkaar te zetten. 

Speedbox = snelle doos

Een andere veelgebruikte benaming voor de autolock doos is de speedbox. Dit heeft ermee te maken dat de doos enorm snel klaar is om verstuurd te worden. Door de autolock functie is de doos snel in elkaar gezet. 

De bovenkant sluit je gemakkelijk met de plakstrip. Voor het gehele inpakproces heb je dus helemaal geen tape nodig. De ontvanger van het pakket kan de doos zo ook nog eens gemakkelijk openen!

Onze autolockdozen zijn gemaakt van stevig enkel gegolfd karton. Naast snelheid is het dus ook nog eens veilige verzendmethode! Wanneer je fragiele producten verstuurd, adviseren wij wel om opvulmateriaal te gebruiken. Zo vul je lege ruimtes in de doos op, en bescherm je de producten tegen krassen of stoten.

Hoe gebruik je een autolockdoos? 

Het gebruik van een autolockdoos gaat snel en simpel. In principe kun je de doos binnen drie stappen klaar maken voor verzending. Hieronder worden de stappen beschreven die gedaan moeten worden om de autolockdozen verzendklaar te maken. 

Stap 1 Openvouwen van de doos:

De dozen worden gevouwen geleverd in bundels van 60 stuks. Doordat de dozen gevouwen geleverd worden, scheelt dit een heleboel ruimte. Zowel bij de verzending als tijdens opslag van de dozen. 

Wil je een pakket versturen met een autolockdoos? De eerste stap is dan het openvouwen van de doos.

Doordat de bodem van de doos al automatisch in elkaar valt, is dit een makkelijk karwei. Je drukt met je hand in de bodem van de doos, en deze sluit dan vrijwel automatisch. Doordat de flappen perfect in elkaar vallen, heb je helemaal geen tape nodig! Dit scheelt je dus enorm veel tijd en geld. 

Stap 2. De inhoud vullen van de doos

Het belangrijkste van een bestelling versturen is natuurlijk om de inhoud in te pakken! Ook al zien de dozen er al fantastisch uit, een lege doos ontvangen vind niemand leuk. Vergeet dus niet om jouw producten in de doos te stoppen. Doordat wij de doos beschikbaar hebben in verschillende formaten, zijn een heleboel producten geschikt om deze hierin te versturen.

Wanneer je breekbare of kwetsbare producten verstuurd, dan is het wel verstandig om opvulmateriaal te gebruiken, bijvoorbeeld schuimfolie of noppenfolie. Dit voorkomt dat jouw producten kunnen bewegen in de doos en beschermt het product bovendien tegen krassen of stoten. 

Stap 3. Maak de doos dicht

De laatste stap is de doos dichtmaken. Dit is erg gemakkelijk doordat de speedbox beschikt over een zelfklevende plakstrip. In één beweging kun je deze eraf halen om de doos vervolgens dicht te plakken. 

Dit scheelt een heleboel tijd doordat je ook voor de bovenkant dus helemaal geen tape hoeft te gebruiken. In tegenstelling tot een gewone vouwdoos. Waarbij je dus zowel de onder- als bovenkant goed dicht moet maken. 

De doos is nu ingepakt en zit goed dicht! Het enige wat je nog hoeft te doen is de doos voorzien van een verzendlabel. Deze kun je er zelf opplakken, maar wij hebben ook autolockdozen in ons assortiment waarbij het label er al op gedrukt zit! Deze dozen worden ook wel CleverPack dozen genoemd. Dit scheelt ook nog eens tijd en inkt die je kwijt bent aan het printen van een verzendlabel. 

In onderstaande video wordt nog eens kort uitgelegd  hoe eenvoudig een autolockdoos werkt:

Autolockdozen laten bedrukken 

Wil je graag een autolock doos kopen? Bij VerpakkingenXL hebben wij een breed aanbod in kartonnen dozen. Bij ons is het ook nog eens mogelijk om de verzenddozen te bedrukken

Een doos is namelijk niet alleen een verzendmiddel. Het kan ook nog eens functioneren als een zeer krachtige communicatie tool, waarmee jij je kunt onderscheiden van de concurrentie. 

Een logo op de verpakking zorgt ervoor dat je bedrijf zichtbaarder wordt en sneller wordt herkend. De ontvanger van het pakket zal jouw bedrijfsnaam eerder onthouden wanneer de doos een mooie opdruk heeft, dan wanneer hij enkel een bruine omdoos ontvangt. Dit kan op den duur leiden tot meer klantloyaliteit en herhalingsaankopen. 

Met het bedrukken van dozen kun je er bovendien voor zorgen om de merkwaarden en positionering van je merk te versterken. De mogelijkheden voor het bedrukken van verpakkingen zijn enorm groot. De meest gekozen vorm van bedrukking is een bedrijfslogo. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de ontvanger vast te informeren over het pakket.

Zo zijn er bedrijven die er voor kiezen om QR-codes, Track & Trace codes, gebruiksaanwijzingen of ingrediënten vast op de doos te vermelden. Op deze manier trekt de doos niet alleen de aandacht, maar geeft het de ontvanger ook alvast kennis over de inhoud van het pakket. Al met al zorgt een bedrukking voor meer aandacht, naamsbekendheid, en stimuleert het de loyaliteit en verkoop van jouw producten.

Wil je graag autolockdozen laten bedrukken? Dit is een eenvoudig proces. Je kunt de bestelling eenvoudig plaatsen via de webshop. Hier heb je ook de mogelijkheid om het drukbestand te uploaden in bijvoorbeeld EPS, of PDF-formaat. 

Wij sturen ter goedkeuring altijd even een voorbeeld op om verrassingen te voorkomen. Zo ben je er zeker van dat de doos eruit komt te zien naar jouw wensen. Pas wanneer de het drukvoorbeeld is goedgekeurd, wordt de productie daadwerkelijk gestart. Je kunt de bestelling dan al binnen enkele werkdagen verwachten!

Wij hebben zowel de dozen als de printer in eigen beheer. Dit zorgt ervoor dat wij op korte termijn jouw autolockdozen al kunnen voorzien van een full colour bedrukking. Naast het bedrukken van de autolockdozen, kunnen wij ook een heleboel andere producten voorzien van een bedrukking, bijvoorbeeld: vouwdozen, brievenbusdozen, luchtkussen enveloppen, verzendkokers, verzendzakken, tassen, servetjes, bestekzakjes en nog veel meer!

Ben je hierin geïnteresseerd en wil je graag meer informatie over het bedrukken van verpakkingen of wil je een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Snel dozen nodig? Bestel bij VerpakkingenXL 

Een speedbox is niet alleen snel in elkaar gezet. Wanneer je deze besteld bij VerpakkingenXL worden deze autolockdozen ook nog eens enorm snel bij jou thuis of op werk geleverd! 

Doordat wij zelf grote voorraden aanhouden en contracten hebben met verschillende vervoerders, kunnen wij ervoor zorgen dat de bestelling al de volgende dag wordt geleverd, wanneer deze voor 23:59 uur is besteld. 

Indien je bestelling boven de 99 euro exclusief btw uitkomt, dan worden er zelfs geen verzendkosten in rekening gebracht. Mocht je de bestelling al op dezelfde dag nodig hebben? Dan kun je deze uiteraard bij ons op de magazijnlocatie komen afhalen. Dit is de Goolkatenweg 65 te Enschede.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »