Terug

Omsnoeringsbanden: veilig en effectief vastzetten

Omsnoeringsbanden: veilig en effectief vastzetten

Op zoek naar omsnoeringsbanden? Mogelijk ben je op deze pagina gekomen om meer informatie te vinden over dit verpakkingsmateriaal. In dit blogartikel zullen we je voorzien van meer informatie over onze omsnoeringsbanden. De banden zijn namelijk van essentieel belang wanneer je zware objecten wil vastzetten en vervoeren.

Belangrijkste aspecten van omsnoeringsbanden

In grote lijnen wordt het verpakkingsmateriaal gebruikt voor het vastzetten van goederen. Vaak zijn dit zware en fragiele goederen. De goederen worden al snel kwetsbaar wanneer deze klakkeloos op een pallet worden geplaatst. Dit is uiteraard niet de bedoeling en getuigd van een onverantwoorde voorbereiding. Kortom: wil je een palletlading verzekeren van de juiste veiligheid, maak dan gebruik van omsnoeringsbanden.

De belangrijkste functionaliteit van omsnoeringsbanden is je inmiddels bekend. Toch zijn er nog enkele zaken die je moet weten, voordat je het verpakkingsmateriaal kunt gebruiken. Een omsnoeringsband is namelijk niet eenzijdig te definiëren. De banden zijn namelijk beschikbaar in verschillende varianten en maten. Vaak speelt de kwaliteit en het materiaal ook een belangrijke rol in het vastzetten van goederen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste banden tot je beschikking hebt, hebben wij gekozen om twee varianten op te nemen in ons assortiment, namelijk PE en PP. Benieuwd wat de verschillen zijn? Lees dan verder.

Verschil tussen PET en PP omsnoeringsbanden

Zoals eerder werd vermeld, hebben wij gekozen om de PE en PP omsnoeringsbanden in ons assortiment op te nemen. Dit is vanuit onze optiek de meest logische en veiligste manier om goederen te beschermen.

De PP-band (ook wel bekend als propyleenband) is het meest geschikt voor lichtere- tot middelzware ladingen. Het vastzetten van de lading kan zowel machinaal als handmatig. Een groot voordeel van deze banden is het feit dat ze licht, elastisch en flexibel zijn.

De PET-band (ook wel bekend als polyethyleentereftalaat band) wordt veelal gebruikt voor grote ladingen en verzendingen. De banden zijn te herkennen aan een groene kleur. De banden zijn in alle opzichten een stuk sterker dan de PP-omsnoeringsbanden. Dit komt door de hoge schok- en stootwerende eigenschappen, die ervoor zorgen dat de artikelen veilig worden verzonden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »