Terug

Moet ik mijn producten versturen in een verzenddoos of verzendzak?

Moet ik mijn producten versturen in een verzenddoos of verzendzak?

Het blijft soms lastig om een geschikte verpakking te vinden voor de producten die je verstuurd. Een veelvoorkomend dilemma blijft de vraag: ‘’kies ik voor een verzenddoos, of voor een verzendzak? ‘’ Beide verpakkingsmethoden hebben eigen voor- en nadelen die je keuze hierin kan beïnvloeden. In dit blogartikel vergelijken wij deze verzendmethoden met elkaar. Zodat wij jou van meer informatie kunnen voorzien om die knoop uiteindelijk door te hakken. 

Verzenddozen zorgen voor een luxe uitstraling

Een doos ziet er in de perceptie van de consument vaak wat luxer uit dan een zak. De klant heeft daarnaast meer plezier met het openen van een doos dan van een verzendzak. Het openen van een doos brengt veel spanning met zich mee en dit zorgt voor een intense beleving. Niet voor niets wordt unboxing steeds populairder op YouTube. 

Om de consument van nog meer beleving te voorzien kun je ook verzenddozen bedrukken. Op deze manier kun je de doos voorzien van jouw logo of huisstijl en je pakket inzetten als een krachtige communicatietool. Wij hebben verzenddozen zowel beschikbaar in enkel golf als dubbele golf. 

Met verzendzakken bespaar je ruimte

Wanneer je grote hoeveelheden verstuurd, is het handig dat jouw verzendverpakkingen niet teveel ruimte innemen voor de opslag. Ondanks dat verzenddozen opgevouwen worden aangeleverd, nemen deze in vergelijking meer ruimte in. Wanneer je weinig ruimte hebt, of ruimte wilt besparen, kun je dus beter voor een verzendzak kiezen.

De verzendzak is een efficiënte verzendmethode

Het in elkaar zetten van een doos kan veel tijd in beslag nemen. De doos moet namelijk gevouwen, en dichtgetaped worden. Bij een verzendzak kun je producten snel in een zak stoppen en de verzendzakken zijn bovendien voorzien van een zelfklevende sluiting. 

Mocht je toch op een efficiënte manier verzenddozen willen versturen, dan zijn de autolockdozeneen goede optie. Deze dozen hebben een hele handige autolock bodem, waarmee je veel tijd kunt besparen. 

Een ander voordeel van een verzendzak is dat deze flexibel is. De zak neemt de vorm aan van het product wat je verstuurd. Bij een verzenddoos is het altijd dezelfde vorm. Gelukkig zijn er ook brievenbusdozen. Zodat je pakketjes alsnog door de brievenbus kunt krijgen. 

Een verzenddoos biedt bescherming

Indien je kwetsbare goederen verstuurd, kun je beter kiezen voor een verzenddoos. De dozen zijn steviger dan verzendzakken. Een kartonnen doos vangt de schokken beter op. Wanneer je textiel verstuurd zoals kleding, of andere onbreekbare producten, dan kun je kiezen voor een verzendzak. Een verzendzak is in tegenstelling tot de verzenddoos, wel water en vuilafstotend. 

Verzendverpakkingen bestel je bij VerpakkingenXL

Bij VerpakkingenXL hebben wij een ruim assortiment in verzendverpakkingen om ervoor te zorgen dat jij jouw goederen veilig kunt versturen. Denk hierbij aan: brievenbusdozen, Amerikaanse vouwdozen, autolock verzenddozen, papieren verzendzakken of COEX verzendzakken. Heb jij nog vragen of advies nodig over verpakkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »