Terug

Duurzaam gebruik van verpakkingsmaterialen

Duurzaam gebruik van verpakkingsmaterialen

Steeds vaker krijgen wij vragen over de duurzaamheid van onze verpakkingsmaterialen en het duurzaam gebruiken hiervan. Bij de inkoop van verpakkingsmaterialen letten wij goed op de benodigde keurmerken, zoals bijvoorbeeld een FSC keurmerk voor de dozen die gemaakt worden van karton. In dit blog geven wij je graag wat tips, om de verpakkingsmaterialen die je gebruikt, zo duurzaam mogelijk te gebruiken.

#1 Gebruik zo veel mogelijk opnieuw

Vooral bij handelsbedrijven is het bijna nooit nodig om verpakkingsmaterialen weg te gooien. Aangezien er ook weer goederen ingepakt moeten worden, is hiervoor ook verpakkingsmateriaal nodig. Het klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar zorg ervoor dat er eerst wordt gekeken of er gebruikte verpakkingsmaterialen gebruikt kunnen worden. Noppenfolie dat bijvoorbeeld door de leverancier is gebruikt om een artikel te verpakken, kan je gemakkelijk weer zelf gebruiken voor een eigen zending. Ditzelfde geldt voor dozen. Vaak zien wij dat gebruikte dozen worden weggegooid terwijl deze ook weer gebruikt hadden kunnen worden voor eigen zendingen.

#2 Scheidt verschillende soorten materialen

In steeds meer plaatsen is het mogelijk om bijvoorbeeld verpakkingen of papier apart in te leveren bij containers. Hierdoor is het minder vaak nodig om afval weg te gooien als “restafval”. Om dit makkelijk te maken, zijn steeds meer van onze artikelen die bestaan uit verschillende materialen, gemakkelijk van elkaar te scheiden. Een voorbeeld hiervan is onze luchtkussenenvelop. Deze envelop bestaat uit papier (de buitenkant) en noppenfolie (de binnenkant). Door een vernieuwd productieproces is het nu heel eenvoudig geworden om deze twee materialen te scheiden. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen wij graag uit in het blogartikel "Luchtkussen enveloppen eenvoudig scheiden"

#3 Maak gebruik van materialen met de juiste keurmerken

Een voorbeeld van een belangrijk keurmerk in de wereld van verpakkingsmaterialen, is het FSC keurmerk. Vooral bij dozen is dit een belangrijk keurmerk, omdat deze worden gemaakt van karton. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze planeet door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven en dit is van groot belang: Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »