Terug

Bubbeltjesplastic gebruiken? Dit moet je weten

Bubbeltjesplastic gebruiken? Dit moet je weten

Bubbeltjesplastic is een veelzijdig, maar bovenal handig verpakkingsmateriaal. De folie wordt voor diverse doeleinden gebruikt en is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Dit allemaal heeft uiteraard een reden. Deze redenen willen we je graag meegeven, zodat jij ook optimaal kunt profiteren van dit verpakkingsmateriaal. In dit artikel zullen we daarom de belangrijkste aspecten van bubbeltjesplastic behandelen.

Bubbeltjesplastic biedt diverse oplossingen

Een belangrijk onderdeel in het gebruik is het feit dat het plastic voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Op voorhand zullen velen denken dat dit artikel alleen geschikt is om fragiele goederen, zoals potten, glaswerk of schilderijen te beschermen. Het is echter zo dat er diverse varianten van bubbeltjesplastic bestaan, waardoor er direct een andere draai aan kan worden gegeven.

Het materiaal wordt namelijk vaak gebruikt voor het isoleren van diverse zaken. De folie met grote noppen worden het meest gebruikt voor het beschermen van een schuur of kas. Ook de folie met aluminium wordt vaak gebruikt als extra isolatie. Kortom: bubbeltjesplastic kan voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Elektronica of zware goederen vervoeren?

Voor het vervoeren van zware of niet alledaagse goederen bestaan er diverse varianten aan folie. Voor het vervoeren van elektronica wordt er vaak gebruik gemaakt van antistatische folie. Het materiaal zorgt er namelijk voor dat componenten, zoals een printplaats, niet vast blijven plakken aan de folie. Normaliter zou het apparaat niet meer in staat zijn om te gebruiken, wanneer deze blijft steken aan het plastic.

Voor grote, grove zaken, zoals objecten met scherpe punten, wordt er vaak gebruikt gemaakt van bubbeltjesplastic met kraft of schuimfolie. Door de extra beschermende laag blijven de goederen nog beter beschermd tijdens transport. Tip: gebruik deze materialen alleen als je daadwerkelijk geen alledaagse goederen gaat verzenden. Vaak is de standaard folie al goed genoeg om je goederen te beschermen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »