Terug

6 voorbeelden voor het gebruik van Stretchfolie

6 voorbeelden voor het gebruik van Stretchfolie

Stretchfolie, te gebruiken voor productbescherming, is één van de meest kostenefficiënte en effectieve manieren om een veilig vervoer te garanderen. Of het nu met de hand of machine wordt verpakt, de folie wordt overal in de wereld gebruikt. Steeds meer bedrijven beseffen dat het gebruik van deze folie essentieel is om een veilige zending te waarborgen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met een aantal voorbeelden waar het verpakkingsmateriaal voor wordt gebruikt.

1. Dozen

Het meest voorkomende voorbeeld zijn dozen. Dozen worden vaak op een pallet gestapeld en vervolgens gepalletiseerd met stretchfolie. Het wikkelen van folie gebeurt op verschillende manieren, vaak wordt er gebruik gemaakt van een stretchfolie dispenser of wikkelmachine. Het feit dat het vaak een grote lading betreft, zorgt ervoor dat deze hulpmiddelen van waarde zijn om een pallet direct verzendklaar te maken.

2. Emmers

De folie wordt vaak toegepast voor emmers. Vaak betreffen dit emmers met verf, vloeistof of droge goederen. Voor een lading met emmers wordt vaak gebruik gemaakt van zwaardere stretchfolie met een hoger rekvermogen.

3. Blikjes

Blikjes op een lading zijn extra kwetsbaar. Deze ladingen zijn vaak zwaar en hoog gestapeld. Goede wikkelfolie zorgt ervoor dat het verpakken en beschermen van goederen soepel verloopt. Bier- en frisdrankproducenten gebruiken standaard altijd hogesnelheidsmachine om de machinewikkelfolie om de pallet te wikkelen.

4. Elektronica

Zelfs elektronica is geschikt om te vervoeren met een pallet. Vaak worden de goederen verpakt met antistatische noppenfolie en in een doos geplaatst. Vervolgens worden ook deze goederen op een pallet gestapeld. Uiteraard mag het gebruik van rekfolie hierin niet ontbreken. Vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van zwarte stretchfolie, zodat de lading niet zichtbaar is tijdens transport.

stretchfolie elektronica

5. Houtsnippers

Je zal het niet snel verwachten, maar stretchfolie wordt ook gebruikt om zakken met houtsnippers te verpakken. Deze zakken worden op een pallet geplaatst en de lading wordt hierdoor al snel hoog en zwaar. Door gebruik te maken van sterke folie met een hoog rekpercentage, zorg je ervoor dat ook deze lading makkelijk meegaat met transport.

6. Meubilair

Banken, stoelen of tafels vervoeren? Ook deze spullen worden vaak gepalletiseerd en klaargemaakt voor transport. Deze goederen zijn al snel breed, hoog en zwaar en moeten daarom goed worden verpakt met folie.

stoel stretchfolie

Stretchfolie gebruiken? Koop direct online bij VerpakkingenXL.nl!

Dit is slechts een kleine lijst van producten waarvoor stretchfolie wordt gebruikt. Er zijn honderden andere producten die in het dagelijks leven worden verpakt met folie.

Mocht je op de korte termijn stretchfolie willen kopen, zorg er dan voor dat je de bestelling voor 21:00 uur in de avond plaatst. De goederen worden dan, de volgende dag, kosteloos bij je afgeleverd. Mocht je nog meer vragen hebben over onze verpakkingsmaterialen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via: 053 - 5738456 of [email protected].

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »