Terug

KONINGSWEEKEND: 10% KORTING OP ALLES - GEBRUIK KORTINGSCODE KONING2024

5 manieren om brievenbuspost te versturen

5 manieren om brievenbuspost te versturen

Het versturen van brievenbuspost wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets! Een brievenbuspakket is goedkoper om te versturen dan een regulier pakket. De postbode kan extra efficiënt werken doordat hij enkel het pakket door de brievenbus hoeft te gooien, en niet hoeft te wachten totdat de klant opendoet. 

Wanneer je zending geschikt is voor de brievenbus (een brievenbuspakje mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot en 2 kg zwaar zijn). Is het zeker voordelig om dit als brievenbuspost te versturen. In dit blogartikel geven wij 5 manieren waarmee je brievenbuspost op een fijne en veilige manier kunt versturen. 

1. Pakketten versturen in een envelop

De envelop is één van de oudste verzendmethodes en vind zijn oorsprong zelfs 2000 jaar voor Christus. Een standaard envelop wordt vooral ingezet om brieven en kaarten in op te sturen. Hierdoor wordt het ook wel een briefomslag genoemd. 

Het formaat van een envelop is meestal niet groot, waardoor je veel kosten bespaard in vergelijking met een normaal pakket. Het enige wat je hoeft te doen is de adresgegevens op de envelop schrijven, een postzegel erop plakken en vervolgens dump je deze in één van de befaamde brievenbussen van PostNL. 

De enveloppe bestaat tegenwoordig uit verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld enveloppen met venster, gekleurde enveloppen, tyvek enveloppen, of luchtkussenenveloppen. 

 

2. Luchtkussenenveloppen bieden extra bescherming

Een luchtkussenenvelop (ook wel bubbel envelop) is een variant op de standaard envelop. Het verschil is dat de binnenkant van de envelop is voorzien van bubbeltjesplastic. Dit zorgt ervoor dat kwetsbare goederen extra goed worden beschermd tijdens transport. De bubbeltjes vangen namelijk schokken op, die kunnen ontstaan met de verzending. 

Dit is een veelgebruikte verzendmethode voor bijvoorbeeld CD’s, DVD’s en boeken. 

3. COEX Verzendzakken ideale verzendmethode voor kleding 

Wanneer je online kleding besteld, is er een grote kans dat je bestelling wordt geleverd in een verzendzak. De COEX verzendzakken zijn vocht-,stof- en vuilafstotend en beschikken over een zelfklevende sluiting. 

Vanuit de buitenkant kun je niet zien wat er in zit, dit maakt het een ideale verzendmethode voor webshops. De zakken bieden verder geen bescherming om klappen op te vangen, dus het is van belang om hier geen kwetsbare goederen in te vervoeren. 

4. Blokbodemzakken een duurzame verzendzak

Een duurzaam alternatief van de COEX verzendzakken, zijn onze blokbodemzakken. Doordat deze zak volledig is gemaakt van kraftpapier, zijn deze vakken een verantwoorde keuze. Dat scheelt een heleboel plastic afval in de wereld! De blokbodemzakken hebben twee handige plakstrippen. Zodat de zak ook na het openen nog te sluiten is. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zorgen dat klanten eenvoudig een bestelling kunnen retourneren.

5. Brievenbusdoos 

Een andere populaire verzendmethode is de brievenbusdoos. Deze dozen zijn gemaakt van hoogwaardig karton en kunnen hiermee een veilige zending garanderen. De brievenbusdoos is in principe makkelijk in elkaar te zetten, maar deze moet je wel eerst even omvouwen. Doordat brievenbusdozen in principe een visitekaartje is, voor je producten. Kiezen veel klanten er ook voor om brievenbusdozen te bedrukken. Hiermee kun je nog meer herkenbaarheid krijgen voor jouw bedrijf.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »