Terug

Groeipapier geboortekaartje met eigen ontwerp

Groeipapier geboortekaartje met eigen ontwerp

Een geboortekaartje van groeipapier is een unieke manier om geboortekaartjes te versturen. In dit artikel vind je hier meer informatie over. En laten we een ontwerp zien van een geboortekaartje op groeipapier.

Een geboorte is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ouders dit moment willen vieren met vrienden en familie. 1 van de manieren om dit te doen is door middel van geboortekaartjes. 

Maar wat als je op zoek bent naar iets bijzonders en duurzaams? Dan is het laten bedrukken van geboortekaartjes op groeipapier een prachtig en uniek alternatief.

Wat is groeipapier? 

Groeipapier is papier waarin zaden zijn verwerkt. Nadat het kaartje is gelezen, kan het papier worden geplant in de grond. De zaden ontkiemen en groeien uit tot bloemen of kruiden, waardoor het kaartje een tweede leven krijgt en de ontvanger iets tastbaars en blijvends heeft om te koesteren.

Waarom kiezen voor een geboortekaartje op groeipapier?

Het bedrukken van geboortekaartjes op groeipapier biedt tal van voordelen. Ten eerste is het een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele geboortekaartjes, aangezien het papier volledig biologisch afbreekbaar is en geen schadelijke stoffen bevat. Daarnaast biedt het een prachtige symboliek van groei en bloei, die perfect past bij de geboorte van een kind.

Het ontwerpen van een geboortekaartje op groeipapier kan net zo persoonlijk en uniek zijn als bij traditionele kaartjes. Er zijn tal van ontwerpen beschikbaar die aansluiten bij verschillende stijlen en smaken. Van minimalistische tot kleurrijke ontwerpen, er is voor elk wat wils.

Het bedrukken van geboortekaartjes op groeipapier kan ook worden gecombineerd met andere duurzame opties, zoals het gebruik van kartonnen enveloppen. Dit zorgt ervoor dat het hele proces van het maken en verzenden van de kaartjes zo duurzaam mogelijk is.

Hoe werkt bedrukt groeipapier? 

Maar hoe werkt het precies? Groeipapier bedrukken is een speciaal proces waarbij zaden in het papier worden verwerkt. Hierdoor kunnen de kaartjes na gebruik worden geplant en groeien er bloemen of kruiden uit. Het papier is verkrijgbaar in verschillende diktes en groottes, zodat het geschikt is voor diverse ontwerpen en doeleinden.

Bij het ontwerpen van een geboortekaartje op groeipapier is het belangrijk om rekening te houden met de groeiomstandigheden van de zaden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor zaden die geschikt zijn voor het klimaat waarin ze worden geplant. Daarnaast moeten de zaden gelijkmatig worden verdeeld over het papier, zodat ze allemaal evenveel kans hebben om te groeien.

Geboortekaartje ontwerpen? 

Het bedrukken van geboortekaartjes op groeipapier biedt veel creatieve mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eigen ontwerp met bloemen die passen bij het seizoen waarin het kindje geboren is. Of je kunt het kaartje personaliseren met een foto van de pasgeboren baby en een persoonlijke boodschap achterlaten voor de ontvangers.

Onderstaande foto is van een klant van ons. Die met een prachtig ontwerp een geboortekaartje heeft laten maken bij ons voor de geboorte van hun dochter: Yorah. 

Daarnaast kun je ook spelen met verschillende vormen en maten van het kaartje. Zo kun je kiezen voor traditionele rechthoekige kaartjes, maar ook voor ronde, ovale of andere unieke vormen. Dit kan het kaartje nog meer onderscheidend maken en zorgt voor een bijzondere verrassing voor de ontvangers. Groeipapier kun je makkelijk op maat snijden en aanpassen naar eigen wensen. 

‘’Het biedt een prachtige symboliek van groei en bloei, die perfect past bij dit speciale moment in het leven van de ouders en het kindje.’’

Tot slot is het bedrukken van geboortekaartjes op groeipapier niet alleen duurzaam, maar ook een mooie manier om te laten zien hoe bijzonder de geboorte van een kindje is. Het biedt een prachtige symboliek van groei en bloei, die perfect past bij dit speciale moment in het leven van de ouders en het kindje.

Papier met zaden voor andere gelegenheden

Naast geboortekaartjes kunnen ook andere papieren producten worden bedrukt op groeipapier, zoals uitnodigingen voor babyshowers, verjaardagsfeestjes, huwelijken en andere feestelijke gelegenheden. Maar je kunt ook een rouwkaart van groeipapier maken. Je weet in ieder geval zeker dat je met groeipapier een originele ervaring biedt aan een uitnodiging, waar iedereen nog lang plezier van gaat hebben. 

Groeipapier kopen? Bestel direct

Wil jij ook graag groeipapier laten bedrukken? Bestel dan bij VerpakkingenXL. Groeipapier is al verkrijgbaar vanaf kleine oplages en in verschillende formaten en diktes. Of je nou op zoek bent naar: A6 groeipapier of A4 groeipapier

Bij ons lever je eenvoudig je ontwerp aan via onze personalisatietool. Wij zorgen er dan voor dat de bestelling al binnen 5 werkdagen wordt geleverd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »