Terug

Verschil verhuisdeken en opslagdeken. Welke is geschikt voor jou?

Verschil verhuisdeken en opslagdeken. Welke is geschikt voor jou?

We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag wat nu het verschil is tussen een verhuisdeken en een opslagdeken. Het verschil zit hem met name in de compositie van de dekens en het stiksel. De verhuisdeken is vooral gericht op het transporteren van meubilair en de opslagdekens, zoals de naam al omschrijft, gericht op het opslaan van meubilair en aanverwanten. Wanneer kies je nu voor een verhuisdeken en wanneer voor een opslagdeken?

Wat maakt een verhuisdeken de betere keus voor transport?

Een verhuisdeken bevat een hoog percentage katoen en wol, dit maakt de deken een stuk zachter. Tevens heeft de verhuisdeken een hoger gramsgewicht, dit zorgt ervoor dat de deken dikker en steviger is vergeleken met de opslagdeken. De deken is rondom dubbel gestikt, dit maakt inscheuren praktisch onmogelijk bij normaal gebruik. Mocht je vaker goederen of meubilair vervoeren dan is de verhuisdeken een betere keus vanwege zijn hogere dichtheid en percentage katoen en wol. Dit neemt niet weg dat de opslagdeken wel gebruikt kan worden voor transport, alleen minder vaak.

Verhuisdeken specishopsDubbel gestikte verhuisdeken Specishops

 

Wanneer kies je voor een opslagdeken?

Zoals in dit artikel al vermeld is omschrijft de naam keurig de functie van de dekens. De opslagdekens zijn voorzien van één stiksel wat inscheuren tegen gaat. Ook bevat de deken minder katoen en wol vergeleken met de verhuisdeken, dit omdat de deken voornamelijk gebruikt wordt voor het afschermen van meubilair of andere goederen. Doordat de opslagdeken een lager gramsgewicht heeft en een lager percentage wol en katoen bevat maakt het deze minder geschikt voor transport, het is wel mogelijk alleen gaat de deken minder lang mee op deze manier. Dit zie je ook terug in de prijs van de opslagdeken. Voor het opslaan van meubilair of andere goederen met minimaal transport is de opslagdeken de beste keuze.

Opslagdeken van SpecishopsGestikte opslagdeken van Specishops

Hergebruik van de verhuisdeken en opslagdeken

Doordat de compositie van de dekens zorgvuldig is geselecteerd zijn de dekens uitzonderlijk duurzaam. De verhuisdekens en opslagdekens kunnen dus menigmaal hergebruikt worden. Beide dekens zijn geschikt voor de wasmachine, de verhuisdekens en opslagdekens kunnen dus gewassen worden.

Ben je een verhuizing aan het voorbereiden? Maak gebruik van onze verhuisdozen en verpakkingsmateriaal!

Voordelen van verhuisdekens en opslagdekens:

 Inscheuren is bijna onmogelijk door hoogwaardig stiksel
 De verhuisdekens en opslagdekens zijn van hoogwaardige kwaliteit
 Dekens zijn geschikt voor de wasmachine

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »