Terug

Verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open

Verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open

Waar wordt afdekvlies voor gebruikt?
In een ideale situatie kan de vloer uitdrogen zonder dat deze belopen wordt. Tegenwoordig zijn er nieuwe producten op de markt waarmee werkzaamheden na het leggen van een vloer voortgezet kunnen worden. Afdekvlies zorgt ervoor dat de vloeren verder kunnen drogen terwijl werkzaamheden zoals schilderen hervat kunnen worden. Het afdekvlies ademend is in dit geval de juiste keuze vanwege de hoge WDD (waterdoorlaatbaarheid) 1.2liter/m2 per 24 uur. Dit is het verschil tussen afdekvlies ademend en damp-open, in dit artikel gaan wij de toepassingsgebieden van beide producten uitlichten.

Waterdoorlaatbaarheid van het afdekvlies ademend

Het afdekvlies is een product dat ontstaan is uit de doorontwikkeling van de vloerbeschermings industrie. Het afdekvlies ademend heeft een waterdoorlaatbaarheid van 1.2L per 24 uur, dit is een cruciale waarde voor het correct drogen van een pas gelegde vloer of ander oppervlak. Het is van belang dat het bouwvocht zonder enige obstructie uit de vloer kan trekken. Wanneer de vloer na het leggen zijn vocht niet kwijt kan is de kans aanwezig dat de vloer krom gaat trekken door vochtophopingen, tevens kan er verkleuring ontstaan.

Afdekvlies damp-open

Bij werkzaamheden op vloeren of oppervlakken die al voldoende zijn uitgedroogd of net gelegde oppervlakken die minder gevoelig zijn voor vocht is een hoge waterdoorlaatbaarheid van minder belang. Het afdekvlies damp-open heeft een waterdoorlaatbaarheid van 70 gram/m2 per 24 uur. Dit is voldoende om vocht dat zich aan het oppervlak heeft genesteld door te laten. Vloeistoffen die van bovenaf op het afdekvlies terecht komen worden niet doorgelaten door het speciale membraan.

Hoe werkt het afdekvlies?

Het afdekvlies beschikt over een membraan dat het vocht een een kant doorlaat. Het vlies kan van bovenaf vocht opnemen en dit niet doorlaten in de vloer. Het morsen van verf of andere substanties is dus geen probleem. Het afdekvlies kleeft zich zonder enige moeite vast aan de ondergrond.

Het gepatenteerde membraan afdekvlies ademendEenvoudig plaatsen van het afdekvlies ademend

 

Eenvoud van het afdekvlies

Doordat de anti-slip aan de buitenzijde van de rol zit kan het afdekvlies zeer snel op de vloer geplaatst worden. Omdat het afdekvlies een zelfklevende laag bevat hoeft het niet vastgetaped te worden. Bij zware werkzaamheden is het wel verstandig om de naden aan elkaar te plakken. Doordat het afdekvlies niet vastgeplakt hoeft te worden aan de ondergrond is het na gebruik eenvoudig te verwijderen.

 

Voor 21:00 besteld morgen in huis!

Klik op de volgende link voor al onze afdekvliezen en stuclopers!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »