Terug

Van de fabriek in Azië naar ons magazijn klaar voor jouw verhuizing: De Verhuisdeken

Van de fabriek in Azië naar ons magazijn klaar voor jouw verhuizing: De Verhuisdeken

Wist jij dat onze verhuisdekens gemaakt worden van afgedankte nieuwe kledingpartijen in Azië? En dat er allerlei verschillende stoffen in de dekens kunnen zitten behalve metaal? In dit blogartikel leggen wij je wat meer uit over het productie- en transportproces van jouw allerbeste hulp tijdens een verhuizing: de verhuisdeken.

De eerste stap in het productieproces

De eerste stap in het maken van de verhuisdekens is het verkrijgen van de grondstof voor de dekens. Deze grondstof is textiel. Onze dekens bestaan vooral uit gerecycled nieuw textiel. Het gerecyclede materiaal wordt verkregen door afgedankte partijen met nieuwe kleding, dekens en andere textielmaterialen op te kopen. Deze materialen hoeven dus niet weggegooid te worden, maar krijgen een andere doel: jouw spullen helpen om zo veilig mogelijk verhuisd te worden ;-). Het materiaal is afkomstig van kleding producties waar fouten in zitten of knip- en snijafval.

De ingekochte textielmaterialen worden vervolgens ‘vervezeld’. Tijdens dit proces wordt het textiel vermalen totdat er alleen nog vezels overblijven. Deze vezels worden vervolgens gebruikt om de dekens te weven. Omdat er natuurlijk verschillende kleuren textiel tot vezels worden vermalen, kan je als je goed kijkt naar de dekens zien dat er allerlei verschillende kleuren in de stof zitten.

textielvezels

Geen ritsen en knopen in de verhuisdekens

De spullen die verhuisd worden, gaan niet altijd van de ene woning direct door naar de andere woning. Het komt namelijk vaak voor dat spullen tijdelijk worden opgeslagen in een opslagruimte omdat de nieuwe woning nog niet beschikbaar is. Omdat niet elke opslagruimte helemaal vochtvrij is, is het belangrijk dat de verhuisdekens een beetje vochtig kunnen worden, zonder dat dit schade brengt aan de spullen die ze beschermen. Onze fabriek let er tijdens het ‘vervezel-proces’ daarom extra goed op dat er alleen textiel in de vezels zitten en geen materiaal van metaal. Je vraagt je misschien af hoe het komt dat er metaal kan zitten in gerecycled textiel. Dit komt doordat er in kleding vaak onderdelen zitten die van metaal zijn. Je moet dan denken aan knopen of ritsen. Deze metalen delen kunnen gaan roesten als ze vochtig worden en roestplekken zijn natuurlijk heel erg vervelend op meubelstukken als bankstellen, stoelen of tapijten…

Geweven én gestikt

In de fabriek in Azië wordt door een grote machine het vezelmateriaal geweven tot grote lange dekens. Deze dekens worden vervolgens afgekort tot de gewenste lengte. De meest verkochte maat verhuisdeken is 150 x 200 cm en deze vind je ook terug in onze webshop. Nadat de deken geweven is en de juiste afmetingen heeft, wordt deze gestikt. Een sterke draad die meerdere malen gestikt wordt, voorkomt dat de deken aan de buitenkanten inscheurt.

Van de fabriek in Azië naar ons magazijn in Enschede

Nadat de dekens geproduceerd zijn en in bundels zijn verpakt, zijn deze klaar voor transport. Een zeecontainer wordt volledig gevuld met de verhuisdekens en vervolgens getransporteerd naar de haven. Vanuit de haven gaat de container aan boord van een containerschip die de dekens 1 - 2 maanden later zal gaan lossen in de haven in Rotterdam. Vanuit Rotterdam brengt een vrachtwagen de container met verhuisdekens naar ons magazijn in Enschede. Hier liggen de dekens vervolgens klaar om om bezorgd te worden voor jouw verhuizing!

opgeslagen verhuisdekens

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »