Terug

Tips voor het gebruik van Noppenfolie

Tips voor het gebruik van Noppenfolie

Noppenfolie is één van de meest bruikbare verpakkingsmaterialen dat ooit is gemaakt. Het beschermt objecten, wikkelt goed en is makkelijk vast te zetten met bijbehorende tape. Maar zoals altijd: is er een goede en slechte manier om dingen te doen. Daarom hebben wij een paar handige tips voor je beschreven over het gebruik van Noppenfolie.

Noppenfolie aan de binnen- of buitenzijde?

Dit is een veelgehoorde vraag over noppenfolie: moeten de bolletjes gevuld met lucht nu aan de binnenzijde of de buitenzijde worden geplaatst? Veel mensen kunnen het hier niet over eens worden omdat iedereen er anders over denkt. De folie moet aan de binnenzijde worden geplaatst. Dit heeft verschillende redenen, waarbij het voornaamste doel gericht is op het beschermen en het op de plaats houden van de verpakte goederen. Dus zorg ervoor dat je de folie vooral naar binnen draait voor het beste resultaat.

Zet zoveel mogelijk vast met tape

Sommige mensen wikkelen hun spullen goed in maar bevestigen alleen de verpakkingstape aan de rand waar ze de verpakking snijden. Dit maakt het verpakte object kwetsbaar, waardoor het materiaal vervolgens naar boven of onder kan glijden.

Voorzie de buitenkant van een label

Noppenfolie is lastig te doorzien, vooral als er meerdere lagen rondom het object zijn geplaatst. Het kan er namelijk voor zorgen dat er onduidelijkheid ontstaat tijdens het uitpakken. Maak het gemakkelijker door voor jezelf de buitenkant van de folie te etiketteren. Een witte label met de naam van het verpakte object, schept al veel meer duidelijkheid voor de eindgebruiker.

Het uitpakken van noppenfolie makkelijker maken

Het uitpakken van objecten, die verpakt zijn met noppenfolie, is bijna net zo leuk als het uitpakken van verjaardagscadeaus. Het wordt echter minder leuk als je een zware baan hebt, waarin je constant dozen moet uitpakken, waarin de goederen telkens zijn verpakt met noppenfolie. Zorg er daarom voor dat je constant bent voorzien van een schaar of mesje waarmee je de folie telkens kan opensnijden. Dit scheelt tijd en werkt een stuk efficiënter. Niet iedereen kan namelijk genieten van het geluid van platgedrukte bubbeltjes ;)

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »