Terug

Op zoek naar strechfolie? 4 reden om het te gebruiken

Op zoek naar strechfolie? 4 reden om het te gebruiken

Waarom en wanneer gebruik je stretchfolie? Dit zijn veel vragen die opborrelen wanneer klanten in aanraking komen met dit verpakkingsmateriaal. Voor een gemiddelde organisatie die veelvuldig gebruik maakt van verpakkingsmaterialen, hoeven wij niet uit te leggen wat de mogelijkheden van stretchfolie zijn. Echter zijn er veel particulieren en bedrijven die niet altijd even bekend zijn met dit verpakkingsmateriaal. Daarom hebben wij hieronder vier redenen beschreven om stretchfolie te gebruiken.

Bundelen van je goederen

Voor pallets met een volle lading is stretchfolie essentieel. De folie zorgt er namelijk voor dat de structuur en veiligheid worden gewaarborgd. De goederen zullen tijdens transport niet verschuiven en bij elkaar blijven.

Gemakkelijk te wikkelen

Door de lichte rekbaarheid van de folie, is het gebruik ervan simpel. De folie wordt namelijk gemakkelijk om een volle pallet met lading gewikkeld. Dit kan zowel met de hand als machinaal. Bij grotere organisatie wordt vaak gebruikt van een machine, aangezien zij diverse zendingen per dag versturen. Kleine tot middelgrote organisatie zullen eerder kiezen voor handwikkelfolie, omdat zij minder zendingen verwerken.

Viezigheid en vocht blijven achterwege

Stretchfolie zorgt ervoor dat vocht, vuil en viezigheid achterwege blijven. Doordat de folie om een pallet wordt gewikkeld, wordt de lading gestabiliseerd. Dit zorgt er tevens voor dat er nare vuiltjes (waaronder vocht) aan de goederen worden gebracht.

Voorkom diefstal: gebruik zwarte stretchfolie

De hierboven genoemde zaken zijn zeker een belangrijke aanvulling voor het gebruik van stretchfolie. Echter bestaat de folie ook uit twee varianten, namelijk transparant en zwart. De meestvoorkomende vorm is transparant, zodat de lading constant zichtbaar blijft.

De zwarte variant zorgt er juist voor dat de lading niet zichtbaar is tijdens transport. Vaak worden elektronische goederen verpakt met zwarte stretchfolie. Hierdoor is de lading tijdens transport niet zichtbaar en wordt diefstal tegengegaan. De lading is namelijk niet zichtbaar. Vaak wordt de folie gebruikt voor goederen met een hoge waarde, zoals televisies, computers en een bundel smartphones.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »