Terug

Omsnoeringsbanden: effectief en direct verpakken

Omsnoeringsbanden: effectief en direct verpakken

Op zoek naar omsnoeringsbanden? Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen, omdat je gericht op zoek bent naar omsnoeringsbanden. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee en we helpen je graag bij het verkrijgen van de juiste informatie. Voor dit artikel hebben wij de belangrijkste zaken op een rij gezet. Na het lezen van dit artikel ben je compleet op de hoogte.

Wat zijn omsnoeringsbanden?

Omsnoeringsbanden dragen zorg aan het beschermen en bevestigen van artikelen. Vaak worden deze artikelen op transport gezet en daarbij is de juiste bundeling en bescherming van groot belang. Het verpakkingsmateriaal zorgt ervoor dat de goederen onder spanning staan en daardoor de stevigheid krijgen die nodig is tijdens transport.

Wat zijn de verschillen tussen PP en PET?

De omsnoeringsbanden bestaan grotendeels uit een PP of PET variant. Het is op voorhand belangrijk om te bepalen voor welke variant je gaat kiezen. De PP en PET hebben namelijk verschillende eigenschappen.

PET wordt gemaakt van polyethyleentereftalaat, dit is een materiaal dat ook wordt gebruikt bij het maken van PET-flessen. Het materiaal is licht van gewicht, gemakkelijk te gebruiken en recyclebaar. De banden zijn te herkennen aan de groene kleur.

Voor zwaardere en grotere zendingen wordt vaak de PP variant aangeraden. Zoals eerder werd vermeld is PP een sterker materiaal dan PET. Het materiaal wordt gemaakt van polypropeen en voelt ruwer en doffer aan dan PET omsnoeringsbanden. Deze vorm van omsnoeren is vaak gewild omdat zaken als: elasticiteit, spanningsverlies en breeksterkte uitstekend zijn. De banden zijn te herkennen aan een witte- en zwarte kleur en op verschillende manieren aan te brengen.

Omsnoeringsbanden PP of PET kopen?

De banden worden voor de scherpe prijzen aangeboden. Daarnaast kun je direct profiteren van onze staffelkortingen. Deze kortingen worden geactiveerd bij grote afnames. Het minimaal aantal wat nodig is om de korting te activeren ligt op 5 stuks.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »