Terug

Noppenfolie: creatieve manieren voor hergebruik

Noppenfolie: creatieve manieren voor hergebruik

Ben je in het verleden wel eens verhuisd? Dan zal je zeker wel eens zijn opgezadeld met een aantal verhuisdozen, inpakpapier en noppenfolie. Het is makkelijk om deze verpakkingen direct weg te gooien, zodat je direct van je 'rommel' af bent. Maar wat als het materiaal nog nuttig kan zijn voor andere zaken? Dan is het uiteraard zonde om deze materialen weg te gooien. Met name noppenfolie kan zeker nog een keer worden gebruikt. In dit artikel zullen we een paar praktische tips met je doornemen, zodat je in vervolg zuiniger en efficiënter met je verpakkingen omgaat.

Noppenfolie is geweldig! Het is één van de beste manieren om breekbare voorwerpen, zoals meubels, glaswerk of porselein te beschermen bij het verplaatsen of verhuizen. Maar waar kan het materiaal naderhand nog meer voor worden gebruikt? Hieronder vind je twee praktische tips, die direct toepasbaar zijn.

Planten beschermen met noppenfolie

Het klinkt misschien op voorhand gek, maar noppenfolie wordt ook gebruikt om je planten te beschermen. Met name in de wintermaanden is het aan te raden om de buitenplanten grondig te isoleren. Met dit simpele trucje bescherm je de planten tegen de zwaarste weersomstandigheden. Voor het planten in een plantenbak of pot, is het aan te raden om de zijkant te voorzien van noppenfolie. Zorg ervoor dat de bodem vrij is voor een goede afwatering.

noppenfolie planten

Voorruit voorzien van noppenfolie

Het is winter en je ligt te slapen. Doordat er vorst is geweest, moet je eerder je bed uit om de auto te krabben. Veel mensen zien dit niet zitten, maar zullen er toch aan moeten geloven. Maar waarom maak je geen gebruik van folie? Het verpakkingsmateriaal is namelijk geschikt om je voorruit te voorzien van bescherming. Plaats uw ruitenwissers over het vel, zodat de noppenfolie blijft vastzitten. Vervolgens zal je wakker worden met een schone voorruit. Ook na een hevige sneeuwstorm zal je ruit er nog piekfijn uitzien.

noppenfolie auto

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »