Terug

Hoeveel noppenfolie heb je nodig voor een verhuizing?

Hoeveel noppenfolie heb je nodig voor een verhuizing?

Noppenfolie is eigenlijk een onmisbaar onderdeel geworden van elke verhuizing. Naast de andere voorbereidingen als verhuisdozen regelen, vrienden optrommelen en vervoer regelen mag dit onderdeel, volgens ons, zeker niet worden vergeten. De folie beschermt jouw glaswerk, meubels en andere breekbare producten zodat deze zonder beschadigingen aankomen in je nieuwe woning. Vaak worden wij gebeld of gemaild met de vraag: "Hoeveel noppenfolie is er voor een verhuizing nodig?" Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen om dit te vragen, maar wellicht dat dit blogartikel je ook wat verder kan helpen.

Hoeveel personen gaan er verhuizen?

Het is misschien een beetje een "inkoppertje", maar de hoeveelheid noppenfolie die nodig is voor een verhuizing hangt samen met het aantal mensen dat wordt verhuisd. Via het CBS vonden wij onderstaande tabel waarin staat hoeveel mensen er jaarlijks verhuizen en of zij dit alleen of samen met een partner en/of kinderen doen. Wat direct opvalt is het grote percentage 'alleengaanden'. Wij denken dat dit vooral komt door jongeren die op kamers of samen gaan wonen. Ben je niet zo geïnteresseerd in deze statistieken, maar vooral benieuwd hoeveel noppenfolie je moet kopen? Scroll dan gewoon verder ;-).

statistieken over verhuizingenVerhuizingen binnen Nederland volgens het CBS

Noppenfolie voor een 'alleengaande"

Volgens de statistieken van het CBS, wordt er het vaakst verhuisd door één persoon. In 2009 verhuisden er in totaal 1.497.820 mensen, waarvan er maar liefst 934.711 alleengaanden waren. Wanneer er door één persoon verhuisd wordt, is het van belang om te kijken om wat voor een verhuizing het gaat.

Wanneer een jongere op kamers gaat en naar een kamer van 10 vierkante meter gaat, is er natuurlijk niet veel ruimte om spullen op te slaan. Er kan dan ook niet veel verhuisd worden en glaswerk en servies is vaak al in het studentenhuis aanwezig.

Neem jij als student toch dat ene breekbare glazen tafeltje mee of wil jij per se uit jouw speciale bierglazen drinken? Dan zal een rol noppenfolie van 50 cm x 100 m altijd nog ruim voldoende zijn.

-- Advies --

Wanneer je als alleengaande verhuisd naar een eengezinswoning en meubels, woonaccessoires en servies meeneemt, heb je natuurlijk wat meer te beschermen. Vaak is een rol van 100 cm x 100 m of twee rollen van 50 cm x 100 m dan voldoende.

Personen in echtpaar

Het aantal personen in echtpaar dat verhuisde is 2009 was 329.377. Wanneer je als echtpaar verhuist, betekent dit over het algemeen twee keer zoveel spullen als een 'alleengaande' en daarom dus ook twee keer zoveel noppenfolie.

-- Advies --

We zien bij personen in echtpaar dat er meestal wordt gekozen voor een grote rol noppenfolie van 100 cm breed met daarop 100 lengtemeters.

Deze rol kan gebruikt worden om grote meubels en woonaccessoires in te pakken.  Daarnaast wordt er meestal nog een kleine rol van 50 cm breed besteld voor het servies en andere breekbare kleine artikelen.

Hebben jullie veel zware artikelen die beschermd moeten worden? Hiervoor hebben wij noppenfolie met grote noppen, die een stuk sterker is dan de standaard noppenfolie. Deze folie heeft namelijk een dikte van 150 my (micron).

Personen in samenwonend paar met kind of kinderen

Dit waren er volgens het CBS 54.356 in 2007. Iedereen met kinderen weet het: kinderen = veel spullen (en troep ;-) ).

-- Advies --

Daarom adviseren wij gezinnen met kinderen om te kiezen voor één rol van 100 cm x 100 m voor de grote spullen en twee rollen van 50 cm x 100 m voor alle kleine spullen.

Blijk je tijdens de voorbereidingen toch nog te weinig noppenfolie te hebben? Wees gerust! Al onze rollen worden, ongeacht het totaalbedrag, altijd kosteloos verzonden. Je besteld dus gemakkelijk een extra rol folie. En bestel je voor 21.00 uur, dan heb jij jouw bestelling de volgende dag al in huis.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »