Terug

De verschillende soorten Noppenfolie in onze webshop

De verschillende soorten Noppenfolie in onze webshop

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het opvullen en beschermen van fragiele goederen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van noppenfolie. Het luchtkussen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest betrouwbare verpakkingsmaterialen. Doordat de vraag naar noppenfolie steeds meer toeneemt, is dit verpakkingsmateriaal inmiddels verkrijgbaar in diverse soorten en formaten. Nu zal je waarschijnlijk benieuwd zijn welke soorten folie er inmiddels bestaan. Om dit allemaal inzichtelijk te krijgen, hebben wij hieronder een lijst samengesteld met de meest gebruikte folie.

De standaard noppenfolie op rol

De standaard folie op rol is de meest gebruikte variant. Doordat dit materiaal vaak wordt gebruikt, is het geschikt voor diverse doeleinden. Standaard hebben deze rollen een dikte van 70 my. Dit betekent dat het materiaal uitermate sterk is en scheurvorming tegengaat. Daarnaast vangt het materiaal de harde klappen op tijdens transport. Tevens is het materiaal ook gewoon te gebruiken als opvulmateriaal in een doos. Het materiaal is namelijk makkelijk snijdbaar en kan op deze manier gemakkelijk worden gebruikt als opvulling.

Noppenfolie als isolatiemateriaal

Het isoleren van een schuur of kas kost vaak meer werk dan je denkt. Tevens is isolatiemateriaal vrij prijzig, waardoor je vaak uitkomt op torenhoge kosten. Uiteraard wil je die kosten zo laag mogelijk houden. Daarom biedt noppenfolie met grote noppen een uitkomst. Onze folie met grote noppen is namelijk uitermate geschikt als isolatiemateriaal. De dikte van het materiaal ligt op maar liefst 125 my. De luchtbellen die in de folie zitten bestaan uit drie lagen folie. Het materiaal is dus een stuk dikker en daardoor uitermate geschikt als isolatiemateriaal.

Het beschermen van scherpe hoeken

Goederen met scherpe hoeken zijn vaak extra kwetsbaar voor transport. Vaak is het lastig om deze objecten te beschermen. De standaard folie is daarvoor vaak niet geschikt. Dus moet je op zoek naar een passende oplossing. Vaak kom je dan uit op noppenfolie met kraft. Zoals de naam doet beloven, heeft deze folie een extra kraftlaag. Door deze laag zijn de hoeken extra beschermd. Het materiaal wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker voor mensen die scherpe hoeken willen verpakken. Veel gebruikte voorwerpen die worden verpakt met dit materiaal zijn: schilderijen, meubilair of fotolijsten.

Het voorkomen van afdrukken op objecten

Sta je op het punt om te verhuizen? Dan is het natuurlijk belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Vaak wil je voorkomen dat er schade ontstaat aan je goederen. Noppenfolie helpt je om de zware schokken op te vangen tijdens transport. Wanneer er enkel noppenfolie wordt gebruikt, kan het voorkomen dat meubilair, zoals schilderijen of fotolijsten afdrukken krijgen van de noppen in de folie. Om dit tegen te gaan is er al enige tijd noppenfolie met schuimfolie. Deze noppenfolie heeft een extra laag schuimfolie en zorgt ervoor dat je goederen nog beter worden beschermd.

Goederen vervoeren met verschillende temperaturen

Wil je goederen beschermen en op temperatuur houden? Maak dan gebruik van noppenfolie met aluminium. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en voorkomt temperatuurwisselingen voor je goederen. De folie reflecteert warmte, kou en zorgt zodoende voor de isolatiewerking.

Antistatische noppenfolie gebruiken voor elektronische componenten

Het vervoeren van elektronica is altijd extra tricky. De goederen hebben namelijk extra zorg nodig, omdat ze al snel kwetsbaar zijn. Vaak wordt voor deze goederen gebruik gemaakt van antistatische noppenfolie. De standaard noppenfolie zorgt er namelijk al snel voor dat er een statische lading ontstaat. De antistatische variant werkt dit tegen en voorkomt dat elektronica gaat vastkleven aan de folie. Deze variant is te verkrijgen in twee formaten, namelijk:50 cm x 100 m 75 my en 100 cm x 100 m 75 my.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »