Terug

Afdekvlies gebruiken? Dit moet je op voorhand weten

Afdekvlies gebruiken? Dit moet je op voorhand weten

De afgelopen periode hebben wij veelvuldig met onze klanten gesproken. Veel klanten zijn tevreden over onze verpakkingsmaterialen en bestellen daarom geregeld via VerpakkingenXL.nl. Omdat wij onze klanten serieus nemen, hebben wij kortgeleden ons assortiment uitgebreid met afdekvliezen. Deze verpakkingsmaterialen zijn er in vier varianten en vijf formaten. In dit artikel zullen wij de belangrijkste aspecten van deze artikelen behandelen.

Waar wordt een afdekvlies voor gebruikt?

Een stuk plastic, oude kranten of een deken gebruiken als vloerbescherming is niet meer van deze tijd. Het brengt veel risico's met zich mee en zorgt voor een onveilig werkklimaat. Dit begrijpen wij als geen ander en daarom bieden wij een effectievere mogelijkheid om objecten en vloeren te beschermen! Een goede bescherming draagt bij aan een veilige werkomgeving en voorkomt onnodige beschadigingen. Daarom is het gebruik van de juiste vloerbescherming een must!

Vloerbescherming voor diverse werkzaamheden

Voor elke klus worden er andere eisen gesteld aan vloerbescherming. Een schilder heeft er vaak belang bij dat er geen chemische middelen of verf op de vloer wordt gemorst, een bouwvakker daarentegen wil geen resten achterlaten van zijn of haar werkzaamheden.

Kortom: voor elke klus, worden dus ook andere eisen gesteld. Vandaar dat wij ook meerdere varianten tot onze beschikking hebben.

De meeste voorkomende variant is onze standaard versie, die beschikbaar is in twee maten: 0,65 m x 25 m2 en 1 m x 25 m2. Dit afdekmateriaal wordt vooral gebruikt tegen vuil en mechanische belasting, zoals bijvoorbeeld een steiger die in een gebouw wordt gebruikt.

Afdekvliezen in een ademende, absorberende en damp-open variant

Naast de standaard afdekvliezen beschikken wij ook over een absorberende, ademende en damp-open variant.

Ademend afdekvlies
Een ademend afdekvlies wordt vooral gebruikt bij een natte ondergrond en net aangelegde vloeren. Door haar ademende toplaag kunnen de geplande werkzaamheden direct in gang worden gezet. Zo is het direct mogelijk om ladders te plaatsen en vervolgens aan een schildersklus te beginnen. Het ademende laag zorgt er vervolgens voor dat verkleuringen en andere beschadigingen worden voor komen.

Een absorberend afdekvlies daarentegen wordt gebruikt bij normale en gangbare ondergronden, zoals vloeren. Het absorptievermogen van het materiaal zorgt ervoor dat er tot wel 1 liter aan vloeistoffen kan worden vastgehouden. Het Damp-open afdekvlies is een materiaal dat meerdere keren kan worden gebruikt. Het materiaal wordt ook gebruikt bij natte ondergronden en net aangelegde vloeren, maar zorgt door haar dampdoorlatendheid ervoor dat vocht en andere middelen netjes worden afgevoerd. Vervolgens is het ook

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »