Terug

3 Feiten over Noppenfolie

3 Feiten over Noppenfolie

Iedereen is bekend met noppenfolie en heeft het wel eens gebruikt. Maar wat is de oorsprong van dit verpakkingsmateriaal en waar werd het in eerste instantie voor gebruikt? In dit blogartikel hebben wij een paar leuke feitjes voor je verzameld. Na het lezen van dit artikel zal je nieuwe inzichten krijgen over noppenfolie.

Noppenfolie werd gebruikt als behang

Albert Fielding en Marc Chavannes creëerde noppenfolie in 1957. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het bubbeltjesplastic werd gebruikt als behang. Om één of andere reden is het oorspronkelijk idee nooit tot zijn recht gekomen en kennen wij de folie tegenwoordig als verpakkingsmateriaal. Het oorspronkelijke idee heeft het niet gehaald, maar de folie bestaat nog steeds. Dit zegt natuurlijk veel over noppenfolie en het gebruik van ervan.

Een aantal psychologische effecten

Wetenschappers geloven dat het geluid en het gevoel van folie stress verminderd. Sommigen geloven zelfs dat dit terug gaat naar onze prehistorische voorouders die genoten van het pletten van insecten. Door de evolutie in de jaren die volgden, hebben wij blijkbaar de behoefte gecreëerd om de bubbeltjes in plastic te pletten. Het team van VerpakkingenXL herkent zich hier stiekem wel in.

Prachtige kunstwerken

Kunstenaar Bradley Hart uit New York gebruikt de folie voor zijn kunstwerken. Dit klinkt op voorhand niet zo gek, aangezien meerdere kunstenaars gebruik maken van de folie. Maar Bradley Hart gooit het over een andere boeg. Hij gebruikt de folie als doek om op te schilderen. In feite injecteert Bradley de bubbeltjes en zorgt hij vervolgens voor dat er schitterende portretten ontstaan.

Waar ga jij noppenfolie voor gebruiken?

Zoals je hebt gezien wordt de folie voor verschillende zaken gebruikt. Wil je het artikel gebruiken om kostbaarheden te verpakken? Onze noppenfolie is er in verschillende soorten en maten. Wil je meer weten over dit verpakkingsmateriaal? Neem dan een kijkje op onze productpagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »