Terug

10 handige verhuistips die helpen bij het verhuizen

10 handige verhuistips die helpen bij het verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan hebben wij 10 handige verhuistips die ervoor zorgen dat je verhuizing in goede banen wordt geleid. Met deze tips voorkom je stress en ben je goed voorbereid op het geen wat komen gaat. Een stressvolle situatie zorgt er namelijk voor dat je de volledige focus kwijt kan raken tijdens een verhuizing. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom geven wij je 10 praktische verhuistips, die direct van waarde zijn tijdens het verhuizen.

Begin op tijd: breng alle spullen in kaart

Het is zover, je gaat binnenkort verhuizen! Een leuke en nieuwe ervaring staat voor de deur, maar om die ervaring ook leuk te houden, moet je wel een aantal praktische zaken regelen. Allereerst is het belangrijk dat je weet welke spullen je mee wilt nemen. Dit klinkt op voorhand logisch, maar het is essentieel om een lijst met spullen in kaart te hebben. Zo heb je overzicht en kun je op voorhand inschattingen maken. Hierbij moet je denken aan: de formaten van objecten, het aantal spullen dat verhuisd moet worden en hoelang de verhuizing ongeveer gaat duren.

Het verzamelen en bundelen van spullen in verhuisdozen

Als je de eerste stap hebt aangehouden, heb je inmiddels in kaart wat de verhuizing teweeg gaat brengen. Vanaf nu is het belangrijk dat je organisatie blijft houden en je spullen ook gaat bundelen. Voor het bundelen kun je het beste gebruik maken van verhuisdozen. Uiteraard gaat er geen koelkast, oven of televisie mee in een verhuisdoos, maar voor het gros van je spullen kun je deze dozen natuurlijk makkelijk gebruiken.

verhuizen

Geef alles een naam of code

Nadat je de dozen hebt verzameld, is het natuurlijk belangrijk dat alles gesorteerd gaat worden. Om alles geordend te krijgen, zal je de dozen een code of naam moeten geven. In dit geval is je eigen ingeving vaak het beste, omdat je op deze manier de spullen gemakkelijker terug kunt vinden. Zo zou je voor spullen in de keuken een dozen kunnen maken met daarin de naam: 'keuken 1', wat vervolgens weer refereert naar spullen in de keuken. Op deze manier zal je zaken duidelijk in beeld krijgen.

Bescherm je fragiele goederen: gebruik opvulmateriaal

Al nagedacht hoe je servies, glaswerk of andere fragiele spullen wilt gaan vervoeren? De kans is namelijk groot dat je dit over het hoofd ziet. Deze spullen moeten namelijk extra aandacht krijgen tijdens het verhuizen. Daarom adviseren wij je om gebruik te maken van opvulmateriaal, zoals noppenfolie, schuimfolie of luchtkussenzakjes. De materialen zorgen er afzonderlijk voor dat zware klappen worden opgevangen, goederen niet verplaatsen en dat er geen verschuiving plaatsvindt tijdens transport.

verhuizen noppenfolie

Laptops, HIFI en TV's

Voor elektronica adviseren wij om gebruik te maken van antistatische noppenfolie. Het vervoeren van gevoelige elektrische componenten vereist altijd extra zorg, omdat er al snel statische lading kan ontstaan. Een mogelijk gevolg is dat de apparaten naderhand niet meer zullen werken. Dit wil je uiteraard voorkomen en het antistatische materiaal waarborgt een veilig vervoer van elektronica.

Marktplaats of een kringloopwinkel

Zit je met enkele spullen in je maag, die geen waarde meer hebben voor je nieuwe woning? De oplossing is gemakkelijk: geef het weg. Veel spullen zal je op voorhand naar het grofvuil willen brengen, maar dit kost uiteraard bakken met geld. Dit wil je voorkomen dus is de oplossing simpel: biedt het artikel gratis aan op Marktplaats of in Facebook groepen. De ervaring leert dat er altijd wel een gegadigde is die het artikel wil ophalen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een kleine vergoeding te vragen, maar als het artikel toch geen waarde meer heeft, is het net zo gemakkelijk om het voor niks weg te doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het artikel naar een kringloopwinkel of een stichting te brengen. Het artikel zal dan altijd bij mensen terecht komen, die het goed kunnen gebruiken.

facebook

Het beschermen van grote objecten

Zoals eerder werd vermeld, is het natuurlijk belangrijk dat je spullen op een zo efficiënte manier worden vervoerd. Het is dus ook belangrijk dat zaken als meubilair, televisies of sanitair worden vervoerd. Het is daarbij handig om gebruik te maken van verhuisdekens. Deze dekens hebben sterke schokwerende eigenschappen en zijn vaak stugger en sterk. Tip: wanneer je de dekens gebruikt voor beschermen van grote objecten, is het aan te raden om verpakkingstape te gebruiken. De tape zorgt er namelijk voor dat alles goed vast blijft zitten.

Schakel vrienden in tijdens de verhuizing

Je vrienden en familie zijn er in voor en tegenspoed. Maak daarom gebruik van je netwerk en schakel een paar mankrachten in om je te helpen tijdens de verhuizing. Iedereen kan namelijk een doos uitpakken of een kwast vasthouden. Zorg er wel voor dat je deze mensen op de juiste momenten inschakelt. Er zal namelijk veel belangstelling zijn voor je nieuwe huis en de kans dat je elkaar in de weg gaat lopen is daarbij groot.

Het verhuizen van spullen

We hebben al verhuistips gegeven over het beschermen van goederen voor transport. Maar uiteraard is het transport natuurlijk ook belangrijk. De meest voor de hand liggende optie is, om op de dag zelf een busje te huren bij een gerenommeerd verhuurbedrijf. Een andere optie is om vrienden en kennissen in te schakelen. Wellicht dat iemand nog een aanhanger, caddy of bus te leen heeft. Dit scheelt uiteraard weer in kosten.

Last but not least: wijzig je adresgegevens

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je nieuwe adres door te geven. Je wilt namelijk voorkomen dat belangrijke post naar het oude adres wordt gestuurd. Het is wettelijk verplicht om je adresgegevens zo snel mogelijk door te geven aan de gemeente. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je dan eindelijk genieten van je nieuwe woning! Gefeliciteerd de verhuizing is goed afgelopen :)

verhuizing voltooid

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »