Terug

Schuimfolie in drie verschillende diktes. Welke kies je?

Schuimfolie in drie verschillende diktes. Welke kies je?

Op de categoriepagina met schuimfolie heb je de keuze uit maar liefst zes verschillende soorten producten. Op het eerste gezicht lijken deze producten misschien veel op elkaar, maar er zit toch een behoorlijk verschil tussen de verschillende folies. Het belangrijkste verschil is de dikte. Wij maken een onderscheid in 1 mm, 2 mm en 3 mm schuimfolie. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt in verschillende breedtes, namelijk: 50 cm, 60 cm en 100 cm.

Kiezen voor 1 mm, 2 mm of 3 mm schuimfolie?

Schuimfolie 1 mm dik

Deze folie biedt vooral bescherming tegen oppervlaktebeschadiging (denk hierbij aan glas, keramiek of kunststof platen die worden beschermd tegen krassen).

De folie kan vervolgens vastgemaakt worden door deze met tape vast te plakken. Wanneer het te beschermen object vervoerd wordt voor bijvoorbeeld een verhuizing, dan raden wij aan om naast schuim, ook noppenfolie te gebruiken. Noppenfolie zorgt er namelijk voor dat ook de zwaardere klappen tijdens het transport gedempt worden.

Schuimfolie 1mm

Schuimfolie 2mm dik

Onze folie van 2 mm biedt naast oppervlaktebescherming ook lichte bescherming tegen schokken. Wanneer een breekbare glazen plaat wordt ingepakt met 2 mm folie, biedt dat natuurlijk net wat meer bescherming dan de 1 mm variant. Mede doordat de schuimfolie van 2 mm hierdoor eigenlijk het beste van twee werelden combineert, is dit ons best verkochte artikel.

Schuimfolie 3mm dik

De folie van 3 mm wordt vooral gebruikt als dempingsmateriaal. Het is minder geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal, omdat het hiervoor te dik is. Deze dikte zorgt ervoor dat het moeilijker is om een breekbare vaas of laptop in te pakken, omdat het minder makkelijk is om het materiaal te buigen. De 3 millimeter variant is daarentegen wel erg geschikt om te plaatsen onder laminaat, parket of andere vloeren omdat het zorgt voor een goede geluidsdemping.

Schuimfolie 3mm

Verschillende diktes, verschillende lengtes

Het is u misschien al opgevallen dat het aantal lengtemeters per rol verschillend is. Op een 100 cm brede rol van 1 mm zit namelijk maar liefst 200 meter, terwijl er op een rol met een dikte van 3 mm "slechts" 50 meter zit. Dit komt doordat wij er altijd voor zorgen dat de doorsnee van een rol nooit groter is dan 60 centimeter. Hierdoor kunnen klanten het product makkelijk opslaan en is het voor onze vervoerspartners makkelijker om de schuimfolie te vervoeren. Dat er verschil zit in het aantal lengtemeters tussen de verschillende diktes terwijl de afmetingen van de rollen gelijk zijn is logisch: het schuim met een dikte van 3 mm is dikker dan het schuim van 1 mm. Zijn de afmetingen van een 100 cm brede rol te groot voor u? Wij hebben ook rollen in het assortiment met een breedte van 50 cm of 60 cm. Deze slaat u dus nog gemakkelijker op in de schuur of garage.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »