Terug

Noppenfolie en schuimfolie. Wat is het grootste verschil?

Noppenfolie en schuimfolie. Wat is het grootste verschil?

Noppenfolie (ook wel bekend als bubbeltjesplastic) en schuimfolie. Wat is in grote lijnen het verschil tussen beide verpakkingsmaterialen? Dat is een vraag die vaak opkomt wanneer men iets wil verpakken of vervoeren. In dit artikel beschrijven wij de verschillen van beide verpakkingsmaterialen. Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte en zal je in staat zijn om onderscheid te maken tussen noppenfolie en schuimfolie.

Noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd

Noppenfolie wordt veelal gebruikt voor het beschermen van kwetsbare materialen tijdens het transport. De noppenfolie is bij uitstek voor ieder die veel kwetsbare artikelen verpakt in dozen. Het is van belang dat je kostbaarheden en goederen veilig overkomen. Noppenfolie kan daarin een belangrijke rol spelen voor de isolatie en bescherming. In het materiaal worden halve bolletjes gevuld met lucht die kwetsbare en breekbare voorwerpen beschermen. De gevulde bolletjes dienen als schokdemper en pakken de 'zware klappen' op tijdens het transport.

Schuimfolie is schokabsorberend en elastisch

Schuimfolie (ook wel foam genoemd) is ideaal voor het beschermen van een oppervlakte. Het materiaal is gemaakt van LPDE, wat een afkorting is voor 'low-density-polyethylene. In het Nederlands ook wel bekend als: 'lagedichtheidpolyetheen'. Het polytheen is een soort plastic, dat onder andere wordt gebruikt voor het produceren van: plastic zakjes, kabelbeschermmaterialen, waterleidingen en ook schuimfolie. De folie is ideaal om kwetsbare artikelen te beschermen op een oppervlakte. Schuimfolie is namelijk schokabsorberend, elastisch en zorgt voor een optimale bescherming van de oppervlakte. Tijdens het transport voorkom je dat kwetsbare artikelen onnodige beschadigingen oplopen.

Noppenfolie en schuimfolie bestellen?

Ben je inmiddels al wijzer geworden van de verschillen tussen noppenfolie en schuimfolie? Het is namelijk ook mogelijk om beide artikelen te bestellen. Noppenfolie kun je op rol ons bestellen. Ook bieden wij schuimfolie aan. Afhankelijk van het benodigde oppervlakte is de schuimfolie in verschillende diktes te verkrijgen.

Alle artikelen die voor 21:00 uur zijn besteld worden de volgende dag al geleverd. Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie over de artikelen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »