Terug

Isolatiefolie tot drie keer sneller terugverdiend

Isolatiefolie tot drie keer sneller terugverdiend

Vanwege de enorm gestegen energieprijzen is de isolatiefolie tot die keer sneller terugverdiend. In dit blogartikel vertellen wij er meer over.

Bron: De Telegraaf

Wanneer we een vergelijking maken met de situatie aan het begin van 2021, zijn verduurzamingsmaatregelen inmiddels drie keer zo effectief om de energierekening omlaag te krijgen. Dit komt door de enorm gestegen energienota. Dit is onderzocht in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) door CE Delft. Het isoleren door middel van isolatiefolie is een van de meest interessante opties.

Vanwege subsidies nog aantrekkelijker

Het verduurzamen van woningen is nog nooit zo interessant geweest als nu. Vanuit de overheid zijn er maatregelen die deze verduurzaming nóg interessanter maken. Hier worden namelijk subsidies op gegeven en het is mogelijk om renteloze leningen hiervoor af te sluiten. Daarnaast wordt aardgas steeds meer belast middels de energiebelasting en elektriciteit steeds minder.

Mogelijkheden om te verduurzamen met isolatiefolie

Wanneer een woning slecht geïsoleerd is, is het nemen van isolatiemaatregelen de beste eerste optie. Normaal gesproken wordt deze folie binnen een jaar of vijf terugverdiend, maar met de huidige energieprijzen kan dit terglopen tot slechts één jaar. Kijk bij het uitzoeken van een geschikt isolatiefolie altijd naar de Rd-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed de folie isoleert. Onze Prothermo isolatiefolie heeft bijvoorbeeld een waarde van 4.60.

De vraag naar verduurzaming is geëxplodeerd

Vanwege de maatregelen en de gestegen energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen en warmtepompen geëxplodeerd. Het artikelen zijn inmiddels erg moeilijk te verkrijgen. Daarnaast zitten bedrijven die deze producten installeren soms al tot eind 2023 vol met werk. Het plaatsen van isolatiefolie is daarom een van de meest eenvoudige maatregelen om te nemen. Deze folie kan je namelijk gemakkelijk zelf plaatsen in de woning.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »