Terug

Hoe wordt noppenfolie gemaakt?

Hoe wordt noppenfolie gemaakt?

Het maken van noppenfolie begint met kleine bolletjes van een soort hars. Dit zijn kleine bolletjes die de afmetingen hebben van een grindkorrel. Deze bolletjes worden in een apparaat geplaatst, zo’n apparaat heet een “extruder”.

Een extruder is een soort kan die de bolletjes verhit en het harsmengsel gaat mixen door middel van een schroef. Aan de onderkant van de extruder bevindt zich een sleuf waar het mengsel vervolgens uitloopt. Voor het maken van de noppenfolie hebben wij minimaal twee lagen nodig. Uit de sleuf komen dus niet één, maar twee lagen met vloeibare hars.

Twee lagen folie door de drum

De twee lagen van het mengsel gaan vervolgens door een “drum”. De bovenste laag van het mengsel hecht zich aan deze drum en draait rond het oppervlak. In deze drum zitten gaten die allemaal dezelfde grootte hebben. Voor onze noppenfolie wordt gebruikgemaakt van +/- 10 mm gaten. Door de zuiging van de drum wordt het mengsel in de gaten gezogen. De vorm van de noppen van de noppenfolie zijn nu gemaakt.

De noppenfolie op een rol

Vervolgens wordt de andere laag van het mengsel over de folie geplaatst. De lucht zit nu gevangen tussen de noppen die naar binnen zijn gezogen in de drum en de laag die over de drum is geplaatst. De folie kan vervolgens van de drum getrokken worden en de noppenfolie is gevormd. De vellen met noppenfolie die nu gemaakt zijn, zijn erg groot en niet geschikt om door ons te versturen en niet handig voor u om op te slaan. De vellen worden daarom gesneden en op rollen gerold. Onze rollen met noppenfolie kunt u hier bekijken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »