Terug

Feiten over noppenfolie

Feiten over noppenfolie

Als het gaat om het verpakken van breekbare voorwerpen, is er geen betere bescherming dan noppenfolie. De uitvinders van het beschermingsmateriaal zijn een bedrijf begonnen dat zij “Sealed Air Corporation” noemden. De naam “Bubble Wrap” registreerden zijn als hun merknaam. Omdat deze naam al snel als gebruikelijk woord werd gebruikt om het plastic materiaal te omschrijven is deze merknaam momenteel niet meer geldig.

Beschikbare afmetingen van noppenfolie

Bubbeltjesplastic wordt verkocht in zakken, losse folies en op rollen. De dikte van de folie is verschillend. Voor het isoleren van bijvoorbeeld kassen, wordt een dikke folie van 150 my gebruikt. Voor het beschermen van breekbare voorwerpen, wordt er vaak gekozen voor 70 my dikke noppenfolie.

Niet alleen voor verpakken of verzenden

De uitvinders van het bubbeltjesplastic hebben een grote competitie georganiseerd voor jonge uitvinders om hun uit te dagen om ander gebruiksmogelijkheden voor de folie te vinden. Zij konden hiermee studiebeurzen en andere prijzen winnen. Er kwamen verschillende ideeën: isolatie van hondenhokken, placemats voor kinderen, beschermen van planten tegen vorst, tijdelijke isolatie voor gebroken ramen, inbraakalarm (door de noppenfolie voor deuren te leggen), een slaapzak en nog vele andere ideeën. Een ding was duidelijk: noppenfolie is een oplossing voor heel veel problemen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »