Terug

De verhuisdozen van de Karwei of VerpakkingenXL?

De verhuisdozen van de Karwei of VerpakkingenXL?

Een veelvoorkomende vraag bij onze klantenservice is: waarom liggen de prijzen van verschillende verhuisdozen zo uiteen? In veel gevallen is de verklaring voor dit prijsverschil het verschil in kwaliteit. De draagkracht en stapelwaarde (hoeveel verhuisdozen die je op elkaar kan stapelen) zijn namelijk afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het karton dat wordt gebruikt, maar ook van de hoogte van de golf die verwerkt zit in het karton. Het is logisch om te denken dat een hogere prijs een betere kwaliteit betekent, maar niets is minder waar. Lees daarom zorgvuldig reviews over verschillende aanbieders van verhuisdozen voordat je een keuze maakt voor een bepaalde aanbieder. In dit artikel leggen vertellen wij je graag wat de verschillen zijn tussen een verhuisdoos van een bouwmarkt (Karwei) en onze eigen verhuisdozen. Onderaan dit blogartikel vind je een filmpje waarin de draagkracht van de dozen wordt vergeleken.

Het prijsverschil tussen de verhuisdozen

Allereerst het verschil in prijs. De gemiddelde prijs voor een verhuisdoos die je koopt in de bouwmarkt is €2,-. Dit is bij de Karwei niet anders: voor 5 dozen reken je aan de kassa €9,95 af. In onze webshop heb je de keuze uit twee soorten verhuisdozen, namelijk de standaard verhuisdoos of de premium verhuisdoos. Voor 20 stuks standaard dozen bedraagt de totaalprijs €36,-. Per doos is dit zo'n €1,80 met als voordeel dat deze dozen gratis bij je thuis worden afgeleverd. De premium verhuisdoos, die ook gratis wordt afgeleverd, is net wat duurder. Wanneer je 20 stuks koopt bedraagt de totaalprijs €45,-. De prijs per stuk: €2,25. Kortom: onze standaard verhuisdoos is goedkoper dan de doos van de bouwmarkt en de premium variant is duurder, met als voordeel dat onze verhuisdozen gratis thuis worden afgeleverd.

verhuisdozen vergelijking

Het materiaal van de verhuisdoos

Twee dingen zijn erg belangrijk voor de stevigheid van een doos: een goede kwaliteit golf en een goede kwaliteit karton. De golf van de doos kan bijvoorbeeld een B-golf, C-golf, BE-golf of BC-golf zijn. Deze verschillende benamingen geven aan hoe hoog de golf die in het karton verwerkt zit is en of er meerdere golven worden gebruikt of slechts één golf.

golf verhuisdoos

Voor het karton kan gebruik gemaakt worden van een Kraftliner en een Testliner kwaliteit. Kraftliner wordt gemaakt van nieuwe houthulp met een zeer klein percentage gebruikt materiaal. Testliner karton wordt gemaakt van 100% hergebruikt materiaal en is daarom minder stevig. In onderstaande tabel vind je de specificaties van de dozen die wij hebben vergeleken.

 

Type verhuisdoos

 

Karwei

Standaard VerpakkingenXL

   Premium VerpakkingenXL

Golf hoogte

B-golf 3 mm

B-golf 3 mm

   BE-golf 5 mm

Karton kwaliteit

?

Kraftliner

Kraftliner

 

De test: welke verhuisdoos is de beste?

We kunnen hier natuurlijk gaan vermelden dat onze verhuisdozen de beste verhuisdozen zijn, maar het is natuurlijk nog veel mooier wanneer we dit ook daadwerkelijk kunnen laten zien. We hebben de sterkte van de verschillende dozen getest en hier een filmpje van gemaakt. Je kan deze hieronder bekijken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »