Terug

De onmisbare tools in het magazijn (+Krijg ze cadeau in onze webshop)

De onmisbare tools in het magazijn (+Krijg ze cadeau in onze webshop)

In dit blogartikel vertellen we meer over de onmisbare tools in een magazijn. Tijdelijk kan jij een paar van deze tools kosteloos ontvangen bij je bestelling.

Een magazijn is een essentieel onderdeel van elke supply chain, of het nu gaat om een klein familiebedrijf of een groot logistiek bedrijf. Het beheer van het magazijn is echter een complexe taak en vereist een uitgebreide set aan tools en technologieën. In dit artikel bespreken we enkele van de onmisbare tools die elke magazijnmanager nodig heeft om de dagelijkse taken efficiënt uit te voeren.

Magazijnbeheersoftware

Magazijnbeheersoftware is een essentiële tool voor het beheer van een magazijn. Het stelt magazijnmanagers in staat om de voorraadniveaus te controleren, bestellingen te volgen en te plannen, en de productiviteit van werknemers te monitoren. Met magazijnbeheersoftware kunnen magazijnmanagers ook rapporten genereren en trends analyseren, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen over de bedrijfsvoering.

Pick- en sorteerapparatuur

Pick- en sorteerapparatuur is ontworpen om de efficiëntie van het orderpicken te verhogen. Dit omvat tools zoals pick-to-light-systemen, voice-picking-technologie en geautomatiseerde sorteersystemen. Deze tools verminderen de kans op fouten en verhogen de snelheid waarmee orders worden uitgevoerd. Een veel gebruikt artikel welke ook nog eens heel goed betaalbaar is, is de Deense Kar.

Labelprinters

Labelprinters worden gebruikt om labels te printen voor producten en pallets. Ze zijn handig voor het identificeren van producten, het bijhouden van de voorraadniveaus en het markeren van locaties in het magazijn. Labelprinters zijn er in verschillende maten en configuraties en kunnen worden geïntegreerd met barcodescanners en andere IT-oplossingen.

Veiligheidsuitrusting

Veiligheidsuitrusting is van cruciaal belang in een magazijnomgeving om werknemers te beschermen tegen mogelijke gevaren en letsel. Dit omvat helmen, veiligheidsschoenen, veiligheidsbrillen, gehoorbescherming en ademhalingsbescherming. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers regelmatig worden getraind in het juiste gebruik van de veiligheidsuitrusting.

Veiligheidssignalisatie

Veiligheidssignalisatie, zoals waarschuwingsborden en markeringen op de vloer, helpt bij het voorkomen van ongevallen en vermindert de kans op schade aan producten en apparatuur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat signalisatie duidelijk en gemakkelijk zichtbaar is voor werknemers en bezoekers.

Daarnaast zijn er een aantal kleine hulpmiddelen die altijd van pas komen in een magazijn én eigenlijk vaak gemist worden door de medewerkers. Wanneer hulpmiddelen vaak missen, dan is het interessant om eens naar het 5S model van Lean Sigma te kijken. Lean Six Sigma is een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. Zij stellen onder andere dat alle hulpmiddelen altijd beschikbaar moeten zijn en dat het zichtbaar moet zijn wanneer er zo’n hulpmiddel mist. Hulpmiddelen die vaak blijken te missen bij onze klanten in het magazijn zijn:

Wij adviseren om deze standaard bij elke werkplek te plaatsen en het dus ook goed zichtbaar te maken wanneer iets mist. Dit kan bijvoorbeeld op een schaduwbord waar alle hulpmiddelen opgehangen kunnen worden waarbij je ook ziet wanneer er een hulpmiddel mist.

Tijdelijk een afbreekmes of zelfs gereedschapsset cadeau

Wij hebben tijdelijk een hele mooi aanbieding voor je. Bij een aankoop van €100 of meer kan je kosteloos een afbreekmes toevoegen aan de bestelling. Vanaf €500 kan kosteloos een gereedschapsset worden toegevoegd. Je kan deze artikelen gemakkelijk toevoegen in het winkelmandje wanneer je deze orderbedragen hebt bereikt.

De conclusie: een magazijn is een complexe omgeving met veel verschillende taken en processen die efficiënt moeten worden beheerd om de productiviteit te maximaliseren en kosten te verlagen. Het gebruik van de juiste tools en technologieën kan helpen bij het stroomlijnen van de processen en het minimaliseren van de kans op fouten en letsel. Magazijnmanagers moeten ervoor zorgen dat ze beschikken over de juiste uitrusting en dat hun werknemers regelmatig worden getraind in het veilige en efficiënte gebruik ervan. Door te investeren in deze onmisbare tools, kan een magazijn efficiënter en winstgevender worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »