Terug

Autolock Verzenddozen VS. Standaard Vouwdozen

Autolock Verzenddozen VS. Standaard Vouwdozen

Het kan soms een moeilijke speurtocht zijn om de geschikte doos te vinden om jouw spullen in te versturen. Om gebreken tijdens verzending te voorkomen is het natuurlijk van belang dat dozen stevig zijn. Een ander belangrijk onderdeel is efficiëntie. Door pakketten op een zo efficiënt mogelijke manier te versturen. Zorg je ervoor dat je veel tijd en kosten kunt besparen. 

De autolock verzenddoos, ook wel speedbox genoemd.  Biedt de kans om pakketten razendsnel te versturen. Maar hoeveel sneller gaat dit eigenlijk? En wanneer kies je nou voor een doos met autolockbodem, en wanneer voor een standaard vouwdoos? 

Stukprijs van een vouwdoos ligt lager

Wanneer je naar de prijs per stuk kijkt. Zal je zien dat de stukprijs voor een standaard vouwdoos lager ligt dan bij een speedbox. Binnen de vouwdozen heb je ook nog de keuze tot enkele golf of dubbele golf. Dozen met een een dubbele golf zijn nog wat steviger, en hierdoor logischerwijs ook wat prijziger. 

Op het eerste oog lijkt de stukprijs van een autolockdoos hoger dan die van een vouwdoos. Aan de andere kant kun je hier veel tijd mee besparen, doordat het inpakken sneller gaat. Vooral wanneer je grotere aantallen moet versturen zal het dan lonen om voor een doos met autolock bodem te kiezen.

Met een standaard vouwdoos bespaar je ruimte

De autolockdozen zijn ongevouwen wat dikker dan de standaard vouwdozen. Hierdoor kun je ruimte besparen wanneer je de dozen op een pallet zet. Voor de opslag van goederen, kan dit veel ruimte schelen in je magazijn.

Een autolock verzenddoos is efficiënt 

Het verpakken van pakketjes gaat met de autolockdozen echter een stuk sneller. De bodem van de doos valt automatisch in elkaar en met de plakstrip heb je geeneens tape nodig. Bij een gewone vouwdoos moet je zowel de bovenkant als onderkant dicht tapen. Collin deed hier 50 seconden over zoals te zien in onderstaande video. Met een autolockdoos is dit minstens twee keer zo snel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »