Wikkelfolie

Wil jij pallets of een stapel dozen gemakkelijk sealen? Dan is het gebruik van efficiënt verpakkingsmateriaal een must! De beste manier om dit te doen, is door gebruik te maken van wikkelfolie. Het materiaal wordt vaak toegepast in distributiecentra en magazijnen waar veel goederen de deur uitgaan.

Wikkelfolie

Waarom het gebruik van wikkelfolie?

Het verpakkingsmateriaal wikkelfolie wordt vaak toegepast voor het vastzetten en bundelen van ladingen of dozen. Door haar sterke rekvermogen blijven de goederen goed bij elkaar. Naast het bundelen, zorgt de folie er ook voor dat viezigheid of vocht achterwege blijft. Het materiaal wordt gemaakt van LDPE (lagedichtheidpolyetheen) en de folie wordt vaak aangeboden in een zwarte of transparante variant. De zwarte kleur wordt vaak toegepast bij pakketten die elektronica bevatten, zodat de lading niet direct zichtbaar is.

Verschillende type folie, toepasbaar op diverse manieren

Wikkelfolie kan op diverse manieren worden gebruikt. De meeste voorkomende manieren zijn middels een dispenser of een palletwikkelaar. Bij middelgrote of grote organisaties wordt vaak gebruik gemaakt van een machine. Bij kleinere organisaties wordt de folie vaak toegepast middels een dispenser. In onze webshop maken wij hier onderscheid in tussen: handwikkelfolie en machinewikkelfolie.

Bestel je folie direct online! Vandaag besteld, morgen kosteloos afgeleverd!